Emma Veerhuis (HMSM ‘13) verkozen tot Hotello of the Year 2020!

Tijdens het HotelloTOP Year Event 2020 is Emma Veerhuis verkozen tot Hotello of the Year 2020. Deze prestigieuze award wordt ieder jaar uitgereikt aan een Hotello die een onderscheidende prestatie binnen of buiten de gastvrijheidsbranche heeft geleverd. Emma Veerhuis (HMSM ’13) liet mede-finalisten Floris Heuer (Tio ‘11) en Michiel Roelfsema (Tio ‘10) achter zich. Niet alleen de Hotello of the Year Award werd uitgereikt maar daarnaast ook de Talent of the Year Award, deze award werd uitgereikt tijdens Future Hotello. Dit is een award die elk jaar uitgereikt wordt aan een Young Talent die onderscheidend heeft gepresteerd tijdens of kort na zijn of haar studie. Jeannot Peijen (SHMS ‘19) mocht deze prijs dit jaar met veel trots in ontvangst nemen.

Hotello of the Year Award
De Hotello of the Year Award is een jaarlijkse verkiezing voor alumni van de Nederlandse Hotel Management Scholen die een stempel hebben gedrukt op het bedrijfsleven en worden herkend én erkend als een echte Hotello met de kernwaarden; gastvrij, energiek, sociaal vaardig, inventief en pragmatisch, ambitieus en met een grote werklust. Dit jaar werd door de selectiecommissie het grote aantal van 50 genomineerden teruggebracht tot een TOP 8. De met zorg geselecteerde jury heeft na intensief overleg de drie finalisten gekozen. Dit jaar bestond de vakjury uit Stephanie van Oorschot (SHMS ‘11), Wenda Linthorst (SHMS ’08), Robert Melaard (HMSM ’92), Sander Allegro (HTH ’90), Jakob Jan Blaauw (SHMS ‘00), Peter Heule (HTH ‘06), Rick de Jonge (BUAS ‘11), Marc van Boekholt (HMSM ‘94), Menno Djie (Tio ‘15) en Joost Rietveld (HMSM ‘05). Deze drie finalisten kregen de kans om zich op het podium voor te stellen aan het publiek van het HotelloTOP Year Event. De aanwezigen werd gevraagd om te stemmen op hun favoriet. Deze stemmen, in combinatie met de stemmen van de vakjury en de online stemming voorafgaand aan het evenement, zorgden ervoor dat Emma Veerhuis de andere twee finalisten Floris Heuer en Michiel Roelfsema versloeg.

Emma Veerhuis won de prestigieuze award wegens haar succes met haar onderneming Kitchen Republic, waarvan zij mede-oprichter is. Kitchen Republic is de eerste Food Business Incubator van Nederland. Ze biedt startende food ondernemers, projectontwikkelaars en ambachtelijke cateraars een productiekeuken aan van 900m2 met professionele apparatuur. Daarnaast ondersteund ze in kennis, netwerk en extra sales mogelijkheden. Food ondernemers krijgen hierdoor de kans laagdrempelig hun ondernemers skills én hun product te testen. Hiermee stimuleren ze food innovatie en creativiteit. Het doel is dat deze ondernemers uiteindelijk Kitchen Republic ontgroeien en duurzaam kunnen opschalen. Emma overtuigde de vakjury al met haar Hotello DNA en daarnaast nu ook het publiek.

De Hotello of the Year Award wordt jaarlijks tijdens het HotelloTOP Year Event uitgereikt. Het HotelloTOP Year Event stond dit jaar in het teken van ‘Made in Holland’: Tulips, Cheese and Hotello’s. Tijdens dit congres kwamen verschillende sprekers aan het woord, waaronder Ilja Gort. Aansluitend vond de welbekende netwerkborrel. Meer over deze netwerkborrel kan hier gelezen worden.

Talent of the Year 2020
Meer dan 30 genomineerde talenten heeft Jeannot Peijen (SHMS ‘19) achter zich gelaten. De Talent of the Year Award is een verkiezing voor jonge talenten die studeren aan een van de Nederlandse Hotel Management Scholen, of deze studie maximaal twee jaar eerder hebben afgerond. Deze Young Professional wordt al erkend als een echte Hotello. Tevens heeft de Jeannot Peijen bewonderenswaardig werk afgeleverd in 2019 gedurende zijn studie en stage. Hij organiseerde een event waarmee bijna 1 miljoen euro op voor het goede doel werd opgehaald. De drie finalisten hebben online campagne gevoerd, waarvoor in totaal meer dan 1400 stemmen zijn uitgebracht. Jeannot Peijen liet in de finale Pien Smit (SHMS ‘18) en Robert Schouten (HTH ‘21) achter zich.

De Talent of the Year Award werd uitgereikt tijdens Future Hotello. Future Hotello is een evenement voor studenten en pas afgestudeerden van de Nederlandse Hotel Management Scholen, waar de verbinding wordt gemaakt tussen de opleiding en bedrijven in de gastvrijheidsbranche.