TOP 3 Hotello of the Year 2020 bekend!

Na een spannende vakjury bijeenkomst op dinsdag 3 december 2019 mogen Emma Veerhuis (HMSM ‘13), Floris Heuer (Tio ‘11) en Michiel Roelfsema (Tio ‘10) zich de finalisten van de Hotello of the Year Award 2020 noemen

Emma Veerhuis (HMSM ‘13), Floris Heuer (Tio ‘11) en Michiel Roelfsema (Tio ‘10) lieten meer dan 50 genomineerden en 5 halve finalisten achter zich. Tijdens de vakjury bijeenkomst die afgelopen dinsdag 3 december plaatsvond hielden alle 8 halve finalisten een pitch in de vorm van een Pecha Kucha (20 slides, elk 20 seconden in beeld). Volgens de vakjury was het een lastig besluit. Het waren 8 gepassioneerde verhalen die allemaal op eigen wijze indrukwekkend en boeiend waren. De keuze was daarom erg lastig dit jaar en de resultaten lagen dan ook dicht bij elkaar.

Hotello of the Year Award 2020
HotelloTOP heeft de Top 8 van Hotello of the Year vastgesteld; de jaarlijkse verkiezing voor Hotello’s van een erkende Hoge Hotelschool opleiding in Nederland. Ieder jaar reikt HotelloTOP deze onderscheiding uit aan dé Hotello die onderscheidend heeft gepresteerd binnen óf buiten de gastvrijheidsbranche in 2019. De Hotello of the Year onderscheidt zich via de kernwaarden; gastvrij, optimistisch, energiek, sociaal vaardig, inventief en pragmatisch, ambitieus en met een grote werklust. Bovendien heeft deze persoon in 2019 onderscheidend gepresteerd en draagt met trots de naam Hotello uit! De vakjury bestond dit jaar uit: Stephanie van Oorschot (SHMS ‘11), Wenda Linthorst (SHMS ’08), Robert Melaard (HMSM ’92), Sander Allegro (HTH ’90), Jakob Jan Blaauw (SHMS ’00), Peter Heule (HTH ’06), Rick de Jonge (BUAS ’11), Marc van Boekholt (HMSM ’94), Menno Djie (Tio ’15) en Joost Rietveld (HMSM ’05).

De volgende Hotello’s waren de halve finalisten en daarmee de top 8:

?        Adriaan Verkerk (Saxion ’06)                                               

?        Freek Schraa (HTH ’10)

?        Björn Olthof (SHMS ’00)

?        Lisette Zijm (SHMS ’08)

?        Emma Veerhuis (HMSM ’13)

?        Michiel Roelfsema (Tio ’10)

?        Floris Heuer (Tio ’11)

?        Roland de Groot (HMSM ’92)

Uiteindelijk hebben Emma Veerhuis, Floris Heuer en Michiel Roelfsema de jury het meest overtuigd dat zij met een groot hart voor de hospitality, een stevige stempel gedrukt hebben op het bedrijfsleven.

Talent of the Year Award 2020
Daarnaast reikt HotelloTOP sinds 2016 ook de Talent of the Year Award uit. Deze onderscheiding wordt uitgereikt aan een talent dat al wordt erkend en herkend als een échte Hotello en naast zijn studie bijzonder werk levert. Dit talent verdient het om in het zonnetje gezet te worden én is een belofte voor de toekomst. Met trots zullen Pien Smit, Jeannot Peijen en Robert Schouten verder gaan in de race om Talent of the Year 2020 te worden. Deze onderscheiding wordt uitgereikt tijdens Future Hotello, het ochtendprogramma voor studenten en young professionals op woensdag 15 januari 2020 tijdens de Horecava in RAI Amsterdam.

Pien Smit (SHMS ’18), Jeannot Peijen (SHSM ’19) en Robert Schouten (HTH ’21), lieten David Liem (BUAS ’19), Dennis Smit (TIO ’18), Julia Steenhuisen (HMSM ’18), Kevin van Grondelle (BUAS ’18), Lotte Willems (BUAS ’20) en Valeria Scamacca (SHMS ’19) achter zich.

Vervolgprocedure
Op vrijdag 20 december start de online campagne van zowel de Hotello’s als de Talenten op de Social Media pagina van HotelloTOP. Deze telt voor een deel mee in de einduitslag van beide awards. De Hotello’s zullen nog een final pitch geven op het HotelloTOP Year Event 2020, gedurende het congres. Dan volgt er een laatste stemming en wordt de winnaar bekend gemaakt. De Talent of the Year wordt uitgereikt op basis van de online campagne en de punten van de vakjury tijdens Future Hotello 2020.

Volg de finalisten op de voet via de facebookpagina van HotelloTOP.