Melissa van Rooij (Tio ‘19) wint de tweede editie van The NXT GM Challenge!

Hiermee volgt zij Justus van Dam (HTH’19) op als General Manager van Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer

Met meer dan 100 aanmeldingen kunnen HotelloTOP en Postillion Hotels terugkijken op een succesvolle tweede editie! Alle aanmeldingen werden op een selectiedag teruggebracht naar een top 10 en werden uitgenodigd voor The Challenge Day op vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober 2019. De beste drie bleven over, en voerde dit najaar een online campagne. Deze intensieve periode werd vandaag afgesloten met de finale pitch op het podium van Future Hotello, waarna tijdens het congres van het HotelloTOP Year Event de winnaar bekend werd gemaakt.

The NXT GM Challenge
The NXT GM Challenge is een wedstrijd waarin net afgestudeerden of laatstejaars studenten van de Nederlandse Hotel Management Scholen strijden voor hun droombaan; General Manager van vier sterren locatie Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer. Tijdens de Challenge Day op vrijdag 25 oktober en zaterdag 26 oktober 2019 werd door middel van een opdracht de top 3 samengesteld. De 10 kandidaten zijn onder andere getoetst op finance, inzicht, creativiteit en  ondernemerschap. De volgende dag moesten de deelnemers voor de vakjury een pitch geven over hun visie ten aanzien van de opdracht. Ook hebben de kandidaten een leiderschapstraining gevolgd van MapsTell, gegeven door Richard Haeck (Q Staff). Hierdoor kregen ze een beter inzicht in gedragsstijlen en hoe ze met diverse persoonlijkheden om kunnen gaan. Uiteindelijk zijn er 3 waardige finalisten naar voren gekomen; Rico Borst (SHMS ‘19), Michelle Slinkman (SHMS ‘20), en winnares Melissa van Rooij (Tio ‘19) . Dit is een weloverwogen beslissing geweest door een onafhankelijke vakjury bestaande uit: Toine Geerens (juryvoorzitter), Kim van Velzen (Strateeg, KIMspiration), Anouk Dekkers (op persoonlijke titel), Mascha van Houten (Corporate Recruiter, Coöperatie VGZ/Rechtbank Gelderland), Sebastiaan Schaafsma (General Manager, Max Brown Amsterdam) en Diederick Joosten (Panta Holdings B.V.) en de online stemmen van het publiek. Nu kan Melissa haar droom waarmaken en een jaar lang ervaring opdoen als General Manager. Melissa zal volledig verantwoordelijk zijn voor het runnen van het hotel. Dit betekent op financieel gebied, maar ook op operationeel en commercieel gebied.

De winnaar van The NXT GM Challenge werd tijdens het HotelloTOP Year Event bekend gemaakt. Het HotelloTOP Year Event stond dit jaar in het teken van ‘Made in Holland’: Tulips, Cheese and Hotello’s. Tijdens dit congres kwamen verschillende sprekers aan het woord, waaronder Ilja Gort en werd de jaarlijkse Hotello of the Year Award uitgereikt. Aansluitend vond de welbekende netwerkborrel plaats waar de ‘The Recipe’ feestelijk de dag afsloot.

Melissa van Rooij (Tio ‘19)
Melissa is sinds haar afstuderen van Tio begonnen als Guest Relations Coordinator bij The Marriott Hotel in Rotterdam. Voor Melissa staat de mens centraal. De vakjury vind dat Melissa erg goed is in het duiden van een probleem en het oplossen van een probleem. Dit is natuurlijk een belangrijke eigenschap als General Manager. Ook vindt Melissa het belangrijk om te werken als een team en is ze ervan overtuigd dat een positieve werksfeer leidt tot betere resultaten. Melissa van harte gefeliciteerd en heel veel succes met deze functie!

Are you NXT?!
Melissa van Rooij is van 1 september 2020 tot 1 september 2021 General Manager van Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer. Daarna mag ze de sleutel doorgeven aan een nieuw aanstormend talent. Vanaf juni 2020 kunnen talenten zich aanmelden voor de derde editie van The NXT GM Challenge.

Over HotelloTOP
HotelloTOP is een netwerkplatform voor hotello’s (studenten & alumni van Europese Hotel Management Scholen) en decision makers uit de hospitality branche. Via live events en in een informele sfeer, biedt HotelloTOP een platform om kennis op te doen en uit te wisselen, te netwerken met gelijkgestemden en op de hoogte te blijven van trends en innovaties. Tevens reikt HotelloTOP jaarlijks twee awards uit; de ‘Hotello of the Year Award’ en de ‘Talent of the Year Award’.

Over Postillion Hotels
Postillion Hotels is een Nederlandse hotelketen met vestigingen in Amsterdam, Utrecht Bunnik, Rotterdam, Amersfoort Veluwemeer, Arnhem, Deventer en Dordrecht. De hotelketen richt zich primair op de vergader- en congresmarkt. Met het Meet Work Stay-concept komt Postillion Hotels tegemoet aan alle behoeften van de zakelijke reiziger van nu. Meet Work Stay is een totaalconcept waarbinnen vergaderen, werken en verblijven een geïntegreerde formule vormen. In de bedrijfsvoering van Postillion Hotels is innovatie en verkenning vannieuwe mogelijkheden in de markt een belangrijk aandachtspunt.