Hollandse kost met kerst in Amsterdam

Chef Maik Kuijpers presenteert feestelijke menu’s bij Carstens:
“ingrediënten uit onze eigen grond en wateren”

Genieten van echt lekker en eerlijk eten van producten uit eigen land. Bij Carstens staat deze filosofie centraal en daarom is er speciaal voor kerst en oudejaarsdag een menu samengesteld door concept-chef Maik Kuijpers en zijn team. Stoere gerechten met geraffineerde smaken van Nederlandse bodem en wateren zoals: aardpeer, truffel, griet, boerenkool, hazenrug en biet. Tijdens de kerstdagen eet je bij Carstens al een 5-gangen menu voor €75,- per persoon voor lunch en diner. Voor de echte kerstliefhebbers en de mensen onder ons die tijdens kerst aan het werk zijn, serveert Carstens het menu nog een extra dag langer op vrijdag 27 december. Het NYE-menu á €95,- per persoon wordt aangevuld met een glas bubbels, oesters en hapjes voor een spetterend oudjaar.

Bekijk hier een korte sfeerfilm over kerst bij Carstens.

‘’Bij Carstens passen we het menu altijd aan op het seizoen en werken dan met typisch Hollandse ingrediënten van dat moment. De koudere wintermaanden staan bekend om hun smaakvolle en stevige groenten en dit hebben we laten terugkomen in beide menu’s voor de feestdagen. Zo serveren we tijdens kerst gebakken griet met zolderspek, opperdoezer ronde, boerenkool en beurre blanc.’’ – Maik Kuijpers.

Bekijk hier beide menu’s.

Feestelijke dagen 
Reserveer bij Carstens voor het kerstmenu op 24 december (diner), 25, 26 en 27 december (lunch en diner) via info@carstensbrasserie.nl. Reserveer bij Carstens voor het NYE-menu op 31 december via info@carstensbrasserie.nl.

Kerstrecept van familie Kuijpers
Voor diegenen die toch liever zelf in de keuken staan met de feestdagen, deelt concept-chef Maik Kuijpers een traditioneel familierecept dat van generatie tot generatie wordt doorgegeven. Namelijk, zachtgegaarde varkenswangen van het Baambrugs big. Een heerlijk gerecht van Nederlandse bodem zonder al teveel ingewikkelde bereidingsstappen. Het volledige recept inclusief bereidingswijze kan je vinden op www.carstensbrasserie.nl/news/kerstreceptuur/ 

Concept van Carstens 
Carstens is een samenwerking tussen Maik Kuijpers (ex chef-kok Librije***) en Park Plaza Victoria Amsterdam. Carstens verzorgt een menukaart die meebeweegt met de vier seizoenen; stoere kost met geraffineerde smaken. De gerechten zijn herkenbaar, maar toch anders. Niets te vergezocht, gewoon lekker. Carstens is gelegen in hartje Amsterdam nabij Centraal Station en legt de verbinding tussen het stadsleven en producten uit boerengebieden en de visserij. Een plek waar je in de stad voor even terug gaat naar het land. En je weer herinnert hoe dat smaakt. De naam Carstens is geïnspireerd op die van de familie Carstens die in de 19e eeuw woonde en werkte in een van de kleine huisjes in het aanpalende hotel Park Plaza Victoria Amsterdam. Op dit bijzondere levensverhaal is het boek ‘Publieke Werken’ gebaseerd dat in 2015 verfilmd is.