Topchefs on Tour: Bellingham stuurt drie topchefs het land door

Maak kans op een avond koken met Alain Caron, Jord Althuizen of Maik Kuijpers in jouw restaurant!

Dit najaar organiseert LFE, de importeur van het Zuid-Afrikaanse Bellingham een zestal bijzondere wijn-spijsavonden in restaurants, bistro’s en eetcafés door heel het land om zo restaurantgasten kennis te laten maken met deze topwijnen. De zes speciale diners worden samengesteld en bereid door gastchefs Alain Caron, Maik Kuijpers en Jord Althuizen. Met deze unieke actie wil LFE via Groupe du Vin haar restaurantklanten kans laten maken op een topavond voor vaste gasten en de Bellingham range positioneren als een uitgelezen ‘eetwijn’ passend bij een authentieke keuken met eerlijke ingrediënten. 

Klanten van Groupe du Vin, een landelijk samenwerkingsverband van zelfstandige wijnhandelaren, kunnen kans maken op een gastoptreden van een topchef in hun restaurant. Samen met het keukenteam van het uitgekozen restaurant bereidt de topchef een viergangenmenu gebaseerd op verse ingrediënten. Dit menu wordt gecombineerd met bijpassende wijnen van Bellingham. Deze wijnen zijn kwalitatief, herkenbaar maar ook robuust en vol; gastronomische wijnen. Het zijn wijnen die passen bij ondernemers met passie, restaurants met een vaste gastenkring die kwaliteit herkent en waardeert. Voor €50,- genieten de gasten van een compleet verzorgde avond inclusief wijn, water, en koffie/thee. Naast deze culinaire avond zal er overdag een lunch plaatsvinden voor collega-restaurateurs uit de buurt en culinaire pers. Geïnteresseerde restaurateurs kunnen zich aanmelden via www.bellinghamwines.nl.

Over de chefs
Alain Caron: Wie kent hem niet? Geboren in Frankrijk, getogen in Nederland maar nog altijd te herkennen aan zijn geweldige accent. Alain kookt bij de meest gerenommeerde restaurants en is zonder meer topchef. Hij vliegt de wereld rond om te koken met sterrenchefs en is al vier jaar te zien in BinnensteBuiten, een programma waar hij de kijker meeneemt naar plekken in Nederland waar bijzondere producten vandaan komen. Daarnaast is hij auteur van maar liefst veertien kookboeken en runt hij de succesvolle restaurants Café Caron en Petit Caron in de Amsterdamse Pijp.

Jord Althuizen: Chef, kookboekenschrijver, ondernemer, conceptmaker en voormalig wereldkampioen BBQ is een man met een (vlees)missie. Met zijn eigen Smokey Goodness kan er geen internationaal kwalitatief BBQ festival serieus genomen worden als hij er niet bij betrokken is. Sinds kort entrepreneur van de ‘hotspot’ Black Smoke in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam.

Maik Kuijpers: Maik is onder andere concept-chef van Carstens Amsterdam waar hij de Nederlandse keuken naar een hoger niveau tilt. Daarvoor was Kuijpers negen jaar werkzaam als chef-kok van de Librije*** waar hij als rechterhand van Jonnie Boer dit restaurant in de internationale toplijsten heeft gekookt. Maik werkt louter met de allerbeste Nederlandse ingrediënten van boerderijen, kwekers, jagers en vissers. Mede hierdoor is Carstens volgens Forbes Magazine juli 2019 één van de beste restaurants in Amsterdam!

Over Bellingham
Het verhaal van Bellingham begint in 1693, het jaar dat Nederlander Gerrit Janz van Vuren samen met zijn Franse vrouw 1000 wijnstokken plantte op het landgoed wat toen bekend stond als Bellingchamp, wat ‘mooie velden’ betekent. Na jarenlang van familie op familie te zijn gegaan, kochten Bernard en Fredagh Podlashuk in 1943 het landgoed en toverden het om tot het prachtige Bellingham Estate in Franschhoek. Tegenwoordig worden bij Bellingham Nieuwe Wereld wijnen gemaakt op klassieke wijze. Bij Bellingham geloven ze dat goede wijnen op het land worden gemaakt. Daarom gaan de boeren specifiek op zoek naar de beste kwaliteit druif van gewilde wijngaarden aan de Westkaap van Zuid-Afrika en behandelen zij iedere druif met respect. Bij Bellingham geloven ze dat een subtiele eikenrijping de structuur en complexiteit van de wijnen verbetert, wat resulteert in de productie van onderscheidende en complexe wijnen. Bij het drinken van een Bellingham wijn proef je de typerende kenmerken van de wijngaard, waarbij de wijnen ook fantastisch te combineren zijn met vele gerechten.