Pays d’Oc IGP opent First dates wijnbar op Amsterdam Wine Festival

27 t/m 29 september op het Westergasterrein Amsterdam

Zoveel mensen, zoveel wensen! Dat geldt voor het uitzoeken van je favoriete glas wijn, maar ook voor het vinden van de liefde van je leven. Pays d’Oc IGP opent daarom de First dates wijnbar op Amsterdam Wine Festival! Hier word je op basis van jouw wijnvoorkeuren gematcht aan misschien wel de liefde van je leven. Daarnaast helpen de Pays d’Oc IGP professionals je uiteraard ook om een wijn te vinden die perfect bij jou past. Pays d’Oc IGP staat bekend om haar enorme variëteit aan wijnen, dus is er voor ieder wat wils. Bezoek de Pays d’Oc IGP First dates wijnbar tijdens Amsterdam Wine Festival van 27 t/m 29 september op het Westergasterrein in Amsterdam. Tickets via https://amsterdamwinefestival.nl/tickets/.

Pays d’Oc IGP in cijfers 

  • Frankrijks voornaamste wijnregio in volume
  • Frankrijks grootste wijnexporteur 
  • Frankrijks voornaamste producent van rosé wijnen 
  • 58 toegestane druivenrassen 
  • Met 120.000 ha omvat Pays d’Oc IGP de helft van de Languedoc-Roussillon regio
  • 800 miljoen flessen op de markt gebracht, waarvan 48% op exportmarkten

Over Pays d’Oc IGP
Pays d’Oc IGP (Indication Géographique Protégée) is een officieel wijn kwaliteitslabel gecertificeerd door Bureau Véritas Quality France. Deze regio is erkend door de Europese Unie en is een collectief merk. Pays d’Oc IGP vertegenwoordigt zo’n 1900 bedrijven (privé wijnkelders, coöperaties en wijnhandelaren) en 12.000 wijnproducenten. Het Pays d’Oc gebied omvat de Languedoc-Roussillon streek (waaronder de gebieden Hérault, Aude, Gard, Pyrénées-Orientales en zes dorpen in Lozère). Pays d’Oc IGP is volume marktleider in export van Franse wijnen, in Nederland is 20% van de Franse wijnimport afkomstig van Pays d’Oc IGP wijngaarden. Voor meer informatie zie www.paysdoc-wines.com.