“Elk seizoen heeft zijn eigen persoonlijkheid en dat proef je” – Concept-chef Maik Kuijpers
Producten die op dat moment het mooist zijn; dat is hoe ze graag koken bij Carstens. Vandaar dat nu de zomer officieel van start is gegaan ze bij Carstens dit weekend starten met het voeren van een zomermenu. Op reis door Nederland met ingrediënten die in de zomer op zijn mooist zijn. Van een zomerse vis als horsmakreel en zeeduivel tot lichtzoete groente als venkel. Ook nieuw op de kaart: friszure Nederlandse kersen van de Betuwe met bokkenpootjes en amandel. Concept-chef Maik Kuijpers over de nieuwe kaart: “Elk seizoen heeft zijn eigen persoonlijkheid en dat proef je.” Carstens is dagelijks geopend voor lunch en diner en beschikt over een aangenaam terras. www.carstensbrasserie.nl
Concept van Carstens
Bij Carstens word je meegenomen op reis door Nederland met ingrediënten uit eigen grond en wateren. Herkenbare smaken maar dan toch anders. Niets te vergezocht, gewoon lekker. De boerderij is terug in de stad. Carstens Amsterdam is een stadse brasserie nabij Centraal Station met Maik Kuijpers (ex chef-kok Librije***) als concept chef. De naam Carstens is geïnspireerd op die van de familie Carstens die in de 19e eeuw woonde en werkte in een van de kleine huisjes in het aanpalende hotel Park Plaza Victoria Amsterdam. Op dit bijzondere levensverhaal is het boek ‘Publieke Werken’ gebaseerd dat in 2015 verfilmd is. Carstens Amsterdam heeft een eigen ingang aan de Hasselaerssteeg gelegen tussen het Damrak en de Martelaarsgracht. Carstens is een samenwerking tussen Maik Kuijpers en Park Plaza Victoria Amsterdam. Park Plaza Victoria Amsterdam is onderdeel van de PPHE Hotel group.