Relais & Châteaux: nieuwe internationale verwenadresjes

Tien extra boutique hotels sluiten zich aan bij luxe label

Het van origine Franse boutique hotel label Relais & Châteaux verwelkomt begin dit jaar tien nieuwe hotels binnen de groep. Hiermee komt het totale aantal op 590, waarvan 16 in de Benelux. Van het chique centrum van Lissabon tot het historische gedeelte van Quito en zelfs een cruiseschip: alle nieuwe hotels streven er naar hun verhaal en lokale erfgoed te delen met hun gasten. Leden van Relais et Châteaux bieden onvergetelijke diners en overnachtingen op de meest bijzondere plekken ter wereld. Vijf van de nieuwe leden zijn gelegen in Europa (Engeland, Duitsland, Frankrijk, Italië en Portugal), drie van de nieuwe leden bevinden zich in Ecuadorwww.relaischateaux.com

Bibendum, Londen, VK – 2 Michelin sterren Achter de prachtige Art Deco gevel van een gebouw dat ooit functioneerde als de bandenfabriek van Michelin, vinden we nu een van de populairste eetgelegenheden van Londen. In het hippe Chelsea, gebruikt chef Claude Bosi zijn achtergrond in de traditionele Franse keuken om op creatieve wijze gedurfde smaakcombinaties neer te zetten. http://bibendum.co.uk/

Gut Steinbach HotelReit im Winkl, Duitsland – Niet ver van de Oostenrijkse grens, uitkijkend op de Chiemgau Alpen, ligt het Gut Steinbach Hotel & Chalets. Het landgoed strekt zich uit over 50 hectare en is volledig duurzaam ontworpen. Sporters en natuurliefhebbers kunnen genieten van verschillende outdoor activiteiten in de adembenemende omgeving. Het hotel bestaat uit een hoofdgebouw en een aantal chalets aan de oever van de vijver. Elk van deze chalets heeft een eigen tuin, vuurplaats en ontspanningsruimte. Het restaurant serveert gerechten met groenten uit eigen tuin. https://www.relaischateaux.com/gutsteinbach

Le domaine de la KlaussMontenach, Frankrijk – Op de plek waar Luxemburg, Duitsland en Frankrijk samenkomen, ligt Le Domaine de la Klauss. Achter dit imposante staaltje architectuur ligt een wereld aan welness met een spa van 800m2 die onvergetelijke relaxmomenten biedt. Elke suite is uniek, speciaal gedecoreerd en draagt de naam van een familielid van de eigenaar. In de keuken bereidt chef Benoit Potdevin specifieke gerechten met de ingrediënten uit eigen tuin en boerderij. http://www.domainedelaklauss.com/

Valverde HotelLissabon, Portugal – Op de elegante Avenida da Liberdade, doemt het Valverde Hotel op met zijn klassieke gevel. Het interieur is luxueus met meubels uit de jaren ‘50, fluwelen fauteuils en schilderijen. Een buitengewoon kalme oasis, weg van de drukte in de stad. In de patio vind je een zwembad omringd door groen. In de keuken van het hotel combineert Chef Carla Sousa haar Kaapverdische erfgoed met Portugese invloeden in heerlijke gerechten. http://www.valverdehotel.com

Taverna EstiaNapels, Italië 2 Michelin sterren – Mario en Francesco Sposito kregen de passie voor koken met de paplepel ingegoten in hun ouders’ restaurant. Francesco in de proefkeuken en Mario als sommelier. De warme sfeer en nauwkeurige wijnselectie zijn de perfecte basis voor prachtig samengestelde gerechten die de gastronomische historie van Napels, de Amalfikust en Italië goed weergeven. www.tavernaestia.it

Epako Safari LodgeOmaruru, Namibië – In de bergrijke omgeving van Namibië, grenzend aan het Damaraland, staat de Epako Safari Lodge Deze lodge combineert het fijne van een luxe hotel met de rauwe schoonheid van de wildernis. Bezoekers kunnen een verbluffende variatie aan wilde dieren spotten op de 11.000 hectare van het reservaat. De droom van de natuurliefhebber en de fotograaf. http://www.epako.com.na

Restaurant OranaAdelaide, Australië – Chef Jock Zonfrillo plaatst de inheemse ingrediënten van Australië op een voetstuk in zijn fine-dining restaurant Orona in Adelaide in Australië. Jock woonde tientallen jaren tussen de inheemse volkeren van Australië om te leren van hun visie en wijsheid, daarna is hij Restaurant Orana begonnen. De geavanceerde kooktechnieken van de volkeren zien we terug in het menu van restaurant Orana. Een diner bij restaurant Orana is een mind-opening ervaring. Het is leerzaam, lekker, creatief en respecteert bovenal de inheemse ingrediënten, culturen en methoden. Met bijna 60 inheemse ingrediënten zoals Vijgenscheuten uit de Moreton Baai en aardbei eucalyptus, is een 18-gangen menu bij Orana absoluut een unieke en onvergetelijke ervaring. https://restaurantorana.com/

Casa GangotenaQuito, Ecuador – Op het historische Plaza San Francisco, een populaire plek in Quito, vinden we Casa Gangoteno met haar majestueuze architectuur. De roomkleurige, neoklassieke voorgevel zorgt voor vorstelijke uiterlijk en dit contrasteert het prachtige interieur. Het interieur straalt warmte en gastvrijheid uit en bestaat uit gedecoreerde plafonds, rijk versierd houtwerk en glimmende spiegels. Het restaurant biedt een traditionele keuken die gebruikt maakt van duurzame ingrediënten uit verschillende uithoeken van het land. Zo is ook het menu een reflectie van Ecuadoraanse keuken, verfraaid met Spaanse en Europese invloeden. https://www.casagangotena.com/

Hotel del ParqueGuayaquil, Ecuador – Het Hotel del Parque mag van het privilege genieten dat het valt binnen het Parque Historico de Guayaquil. Dit is een tropische oase waar reizigers kunnen genieten van 8 hectare vol groene vegetatie en meer dan 50 verschillende dierensoorten. Het hotel, een voortreffelijk staaltje architectuur uit het koloniale verleden, vinden we op de oever van de Daule rivier en is een  plek vol 100 jarige bomen en patio’s vol met fonteinen, orchideeën en vogels. Een meditatieve bestemming die past bij een gezonde lichaam en geest. https://www.hoteldelparquehistorico.com/

Pre-opening Maart 2019 – MV Theory cruiseGalápagos, Ecuador – Aan boord van de MV Theory, het zusje van de MV Origin, zullen gasten de Galápagos ontdekken, een natuurlijke archipel die genoteerd staat als UNESCO Werelderfgoed. Tijdens deze buitengewone cruise zorgt de crew voor een onvergetelijke ervaring. Ook zorgt de crew ervoor dat behoud en respect van en voor de natuur hoog in het vaandel staan. www.relaischateaux.com/us/ecuador/mvorigin-guayas

Over Relais & Châteaux
Relais & Châteaux, opgericht in 1954, is een vereniging van meer dan 580 unieke hotels en restaurants die wereldwijd zogenoemde delicious journeys verzorgen. Alle aangesloten hotels en restaurants zijn in eigendom van onafhankelijke hoteliers, chefs en eigenaren die hun passie voor hun vak en hun streven naar authenticiteit graag delen met hun gasten. Relais & Châteaux is wereldwijd vertegenwoordigd, van de Napa Valley wijngaarden en de Franse Provence tot de tropische stranden in de Indische Oceaan. Op alle bestemmingen kun je je overgeven aan een compleet verzorgde beleving, geïnspireerd op lokale producten en tradities.

Relais & Châteaux leden streven ernaar de rijkdom en de diversiteit van restaurants en de tradities van het gastheerschap over de hele wereld te beschermen, te respecteren en te promoten. Ze onderschrijven deze ambitie door middel van de Vision, gepresenteerd aan UNESCO in november 2014. www.relaischateaux.com