Thom van der Heide naar Hotel Tjaarda Oranjewoud

Thom van der Heide (45) zal per 1 april starten als F&B manager van Golden Tulip Tjaarda Oranjewoud. Van der Heide was eerder werkzaam als general manager van Van der Valk Leeuwarden en is voormalig eigenaar van sterrenrestaurant Frouckje State in Ryptsjerk. Van der Heide zal zich vooral gaan richten op de herpositionering van Tjaarda’s toprestaurant, De Oranjetuin.

Groots Genieten in Friesland
Voor Van der Heide is het directe contact met de gasten één van de dingen waar hij zich het meest op verheugt in zijn nieuwe functie. Van der Heide: ‘Tjaarda is natuurlijk een begrip in Friesland en ik kijk er dan ook naar uit om bij dit prachtige bedrijf aan de slag te gaan! Vanaf het eerste gesprek voelde het voor mij als thuiskomen. Tjitte de Wolff (directeur Tjaarda) en ik kenden elkaar al via het genootschap Fryslân Culinair en zitten heel erg op één lijn in onze toekomstvisie voor het hotel. De sfeer in het restaurant wordt wat losser dan de huidige klassieke setting en in de keuken gaan we ons nog meer richten op het gebruik van seizoens- en streekproducten. De toegankelijkheid van het restaurant is voor mij een belangrijk speerpunt; iedereen moet zich welkom voelen om bij ons te komen genieten van al het moois dat Friesland te bieden heeft.’ Van der Heide zal bij De Oranjetuin samenwerken met het bestaande keukenteam, onder leiding van chef-kok Joram van der Staaij.

Over Golden Tulip Tjaarda Oranjewoud 
Omringd door statig bos ligt viersterren hotel Golden Tulip Tjaarda Oranjewoud. Het hotel heeft 70 luxe kamers en suites en biedt een overvloed aan faciliteiten zoals een Wellness & Spa, restaurant, bar en grand café. Het hotel heeft een perfecte ligging om de veelzijdigheid van Friesland in alle rust te ontdekken. www.tjaarda-oranjewoud.goldentulip.com 

Over Louvre Hotels Group & Golden Tulip
Met meer dan 1.200 hotels in 52 landen is Louvre Hotels Group één van de grootste internationale hotelketens. Sinds een jaar is de keten eigendom van Jin Jiang International Hotels. Golden Tulip is een onderdeel van Louvre Hotels Group, heeft meer dan 50 jaar ervaring in de hospitality industrie en heeft meer dan 200 hotels in het midden-, hoog-, en luxe segment. Zie voor meer informatie www.goldentulip.com of www.louvre-hotels.com.