Bar Café Louis-Davids opent haar deuren in de Rijnstraat

Echte Amsterdamse gezelligheid met een frisse look

Bar Café Louis-Davids heeft officieel haar deuren geopend in de populaire Rivierenbuurt op de bekende hoek Rijnstraat/President Kennedylaan. Een echt Amsterdams café met bijbehorende gezelligheid, maar zonder ‘bruine’ look. De eigenaren, twee broers, hebben het café bewust een frisse uitstraling gegeven. Verder geen poespas, een variërend programma en simpele maar goede (borrel)kaart tegen on-Amsterdamse prijzen.

Louis & David
Wanneer je als broers de namen Louis en David hebt gekregen en je begint samen een café, dan kun je niet anders dan het te vernoemen naar de bekende kleinkunstenaar uit de jaren ‘20/‘30 Louis Davids. Zoals Louis Davids voor het ‘gewone volk’ stond, staan de broers dat ook, want Bar Café Louis-Davids is een café voor iedereen. ”Na twee weken proefdraaien zijn we nu officieel open en we krijgen ontzettend positieve reacties van de buurtbewoners. Daar doen we het voor! Met Louis-Davids hopen we een belangrijke buurtfunctie te vervullen in de prachtige Rivierenbuurt’’, vertelt Louis Jurgens.

Authentiek Amsterdams
Bij Louis-Davids heerst een ongedwongen, gezellige en laagdrempelige sfeer. Geen ingewikkelde concepten, maar ‘gewoon’ een stadscafé waar van vroeg tot laat koffie, thee, drank en een aantal goede happen worden geserveerd. Toch is het geen standaard bruin café en hebben de broers er hun eigen draai aan gegeven. ‘’Bij ons kom je Ajax kijken met je vrienden, doe je spelletjes aan de stamtafel, bestel je gewoon een hardgekookt ei, win je op woensdag de pubquiz of organiseer je zelf een stand-up comedy avond. Bij ons kan (bijna) alles en wij staan overal voor open!’’, vertelt oudste broer David Jurgens.

Daarnaast is er elke vrijdagavond een pop-up kok aanwezig die een verse daghap maakt. Na etenstijd zorgt elke vrijdagavond een DJ, muzikant of band voor muzikale ondersteuning. Ook is er een doorlopende kunstexpositie van verschillende (Amsterdamse) kunstenaars. Het kan dus zo maar zijn dat je met een schilderij onder je arm huiswaarts keert!

Terras op het zuiden
De kers op de taart is het prachtige, op het zuiden gelegen terras dat plek biedt aan 40 gasten. Door de hoekligging en het ontbreken van omliggende bebouwing, heeft het terras van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds volop zon!