School of Hospitality Management and Tourism – Dublin Institute of Technology wint prestigieuze European Mise en Place Cup 2018

De tiende editie van de European Mise en Place Cup (EMCup) vond plaats op zondag 18 februari en maandag 19 februari 2018 in het bourgondische Maastricht. Deze editite stond in het thema “High Touch vs High Tech”. De winnaar van de EMCup 2018 is School of Hospitality Management and Tourism – Dublin Institute of Technology (DIT) – Ierland, gevolgd door Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera – Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) – Spanje en Les Roches Global Hospitality Education – Zwitserland. 

EMCup 2018
33 gerenommeerde internationale managementscholen uit 16 verschillende landen namen deel aan de 10e editie van de Europese Mise en Place Cup. Ze kwamen samen in Maastricht om hun visie te delen over het thema “High Touch vs High Tech”. Dit thema richtte zich op de vraag, hoe technologie in onze industrie te gebruiken zonder de menselijke factor te verliezen? De studenten werden beoordeeld door de Business Jury, bestaande uit meer dan 70 hospitality professionals van 40 verschillende bedrijven.

Competition
De teams hebben diverse opdrachten uitgevoerd voorafgaand aan de competitie zoals het maken van een social media campagne, ze werkten met het hotelsimulatiespel HOTS en schreven een essay die werd beoordeeld door de leden van de Business Jury. De teams hebben verschillende opdrachten gepitched tijdens de competitiedagen. Al deze elementen werden beoordeeld waarna een top 16 ontstond. De top 16 debateerden tegen elkaar en de winnaars (top 8) ontvingen de gelegenheid hun case uit te diepen en presenteerden hun ideeën aan het totale publiek. Naast de competitie, hadden de studenten ook een andere belangrijke missie; bouwen aan een professioneel netwerk. Tijdens de competitie waren er verschillende mogelijkheden om te netwerken.

Winnaars EMCup 2018

Beste HOTS-assignment: Les Roches Global Hospitality Education – Zwitserland

 • Beste team foto: Özye?in University, School of Applied Sciences – Turkije
 • Beste introductie film: Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera – Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) – Spanje
 • Beste roddel van EMCup: Özye?in University, School of Applied Sciences – Turkije
 • Beste academic paper: International University Bad Honnef (IUBH) – Duitsland
 • Beste pitch – academic paper: Hotelschool The Hague – Nederland
 • Beste pitch – case: Hotelschool The Hague – Nederland
 • Beste debat: International University Bad Honnef (IUBH) – Duitsland
 • Beste team spirit: University of East London – Verenigd Koninkrijk
 • Derde plaats EMCup 2018 : Les Roches Global Hospitality Education – Zwitserland
 • Tweede plaats EMCup 2018: Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera – Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) – Spanje
 • Winnaar EMCup 2018: School of Hospitality Management and Tourism – Dublin Institute of Technology (DIT) – Ierland