ONCE & EasyParty brengen de party- & eventcatering branche in kaart

“Positionering, communicatie en verdieping zijn de handvaten voor het netwerk”

Officieel Netwerk Catering Events, het netwerk voor Nederlandse party- en eventcateraars, heeft in samenspraak met EasyParty Catering- & Eventmanagement Software een onderzoek laten uitvoeren door studenten van Hotel Management School Maastricht. Beide partijen hebben aangegeven dat zij de Nederlandse party- en eventcateringmarkt niet transparant genoeg vinden en onderzochten zodoende de trends, ontwikkelingen en behoeften.

Trends & ontwikkelingen in de party- & eventcateringbranche
Een belangrijke pijler van het onderzoek was het in kaart brengen van de trends en ontwikkelingen binnen de party- en eventcateringbranche. ONCE wilt bewustwording creëren, voor haar leden en potentiële leden, voor de laatste ontwikkelingen en waarschuwen voor eventuele bedreigingen. De meest opvallende ontwikkelingen zijn de invloed van foodtrucks, het reconnecten van mens en product, beleving creëren, technologische ontwikkelingen, bewust en gezond eten en blurring van de markt. ONCE maakt al gebruik van deze kansen door het organiseren van trendtours en de ONCE CaterCup, welke in 2018 gelanceerd wordt. Uiteraard is er op meerdere punten nog winst te behalen door ONCE.

Strategische doelen
Het onderzoek heeft ONCE ook laten zien waar de strategische doelen voor het netwerk liggen voor de komende jaren. Deze strategische doelen zijn gelinkt aan de termen positionering, communicatie en verdieping. EasyParty haalt hier als preferred partner van ONCE indirect ook voordeel uit, omdat EasyParty hierdoor ook beter inzicht in de Nederlandse party- en eventcateringmarkt krijgt.

ONCE zal zich meer gaan positioneren als keurmerk om de bekendheid te vergroten en een betere positie te krijgen binnen de markt. Daarnaast wordt er gefocust om een breder scala aan leden aan te trekken om zodoende het netwerk te vergroten. Dit gaat gepaard met het stimuleren van de onderlinge communicatie tussen de leden. Ook wil het netwerk meer verdieping bieden in de vorm van inspirerende evenementen voor verschillende organisatielagen, en samenwerkingen met andere kennisplatformen.

Opdrachtgevers ONCE & EasyParty
De nauw betrokken opdrachtgevers, ONCE & EasyParty, hebben veel belang bij de uitkomsten van het onderzoek omdat zij op deze manier hun eigen organisaties naar een hoger niveau kunnen tillen.

ONCE (Officieel Netwerk Catering Events) is de overkoepelende organisatie die party- & eventcatering Nederland vertegenwoordigt en ondersteunt. Het netwerk heeft als doel om binnen de branche kwaliteit te waarborgen en het imago te verbeteren. Onder het motto samen staan we sterk, worden kennis en know-how gedeeld en onderlinge afspraken gemaakt.

EasyParty, een van de partners van ONCE, biedt tailor-made softwarepakketten voor catering- en eventprofessionals in Nederland en België. Deze software beheert alle processen vanaf offerte-aanvraag tot facturatie overzichtelijk in één systeem.