Stenden Hotel Management School ontwikkelt nieuwe catering minor

Hiervoor slaan zij de handen ineen met EPCAS

Stenden Hotel Management School is in 2017 gestart met het ontwikkelen van een catering minor binnen het curriculum van de opleiding. Een dergelijke minor bestaat nog niet in Nederland, terwijl veel afgestudeerden van hotelscholen wel in de catering branche belanden. Stenden wil hier verandering in brengen en is om deze reden een samenwerking aangegaan met EPCAS (European Event Caterer Association). Zij organiseerden afgelopen 29 – 31 juli de EPCAS Summer General Assembly voor haar leden. Op 30 juli 2018 werd hier, bij Van Melick the catering company in Kerkrade, de samenwerking en ontwikkeling van de minor bekend gemaakt door het ondertekenen van het samenwerkingscontract.

Stenden Hotel Management School is constant op zoek naar mogelijkheden voor verbetering en uitbreiding van haar curriculum. Na onderzoek bleek dat een catering minor hierbij niet uit kon blijven. Het is een zeer grote branche waar veel hotelschool alumni in terecht komen, maar waar studenten eigenlijk geen voorbereidende studie voor kunnen volgen. Een catering minor ontwikkelen was derhalve een logische stap.

Stenden werkt binnen het curriculum veel met Design Based Education, wat inhoudtb dat er ook nauw samengewerkt wordt met professionals uit het vakgebied. Zodoende hebben Stenden en EPCAS de handen ineen geslagen. EPCAS zelf is het netwerkplatform voor Europese cateraars en telt ongeveer 40 leden (cateraars en leveranciers uit de industrie).

Op maandagmiddag, tijdens de Summer General Assembly 2018 maakten EPCAS en Stenden tijdens een van de officiële meetings bekend dat zij officieel gaan samenwerken aan het bouwen van deze catering minor. Op dit moment zit de bouw van de minor in de ontwikkelingsfase. Er hebben al meerdere meetings plaatsgevonden tussen EPCAS, Stenden en veel verschillende professionals om input te geven over de inhoud van deze minor. Stenden Hotel Management School is op dit moment bezig met onderzoek om te bepalen hoe de minor vorm moet krijgen en welke aspecten niet mogen ontbreken. Volgend jaar start Stenden met het testen van de minor.