Top 5 genomineerden voor titel ‘Beste IJssalon van 2017’ bekend

De afgelopen twee dagen hebben de IJsVak-Wedstrijden op de IJsVak-Beurs bij Markant Uden plaats gevonden. Tijdens deze wedstrijden is er gestreden om de titel in de volgende categorieën: de Gouden IJsspatel, de Gouden IJscreatie, Eerste prijs Kinderjury en de Beste nieuwkomer. Tevens is tijdens de IJsVak-Beurs bekend gemaakt welke ijssalons genomineerd zijn voor ‘Beste ijssalon van 2017’.

IJsVak-Wedstrijden
Op de eerste beursdag hebben alle deelnemers van de wedstrijd om de Gouden IJsspatel het wedstrijdijs ingeleverd. Diezelfde dag hebben 23 kandidaten vol passie hun ijscreatie gemaakt om die vervolgens aan de vakkundige jury te overhandigen. Gedurende de tweede beursdag heeft de jury het wedstrijdijs voor de Gouden IJsspatel gejureerd waar het ging om het lekkerste hazelnootijs.

De vakjury bestaat uit een gemêleerd gezelschap van vakspecialisten, Meester IJsbereiders, consumenten en foodfanaten. Tevens was er dit jaar voor het eerst ook een kinderjury aanwezig bestaande uit 3 kinderen tussen de leeftijd van 8 en 10.

Winnaars
Gistermiddag om 17.00 uur heeft de prijsuitreiking op de IJsVak-Beurs plaats gevonden. Hieronder de winnaars in de verschillende categorieën:

Eerste prijs Gouden IJsspatel Stefan de Vroede – De Cremerie te Arendonk | Tweede prijs Gouden IJsspatel Peter Brouwers – Fressini IJs te Zeist | Derde prijs prijs Gouden IJsspatel Robin Alting – De IJssalon te Rotterdam  | Eerste prijs Gouden IJscreatie Goos Burbach – Soetenso te Leiden | Tweede prijs Gouden IJscreatie Ron Holland – IJscafe Holland te Uden | Derde prijs Gouden IJscreatie Jacqueline Hilders – IJscafé da Benito te Haarlem | Eerste prijs Kinderjury Kay Lommen – IJssalon Clevers te Grubbenvorst | Beste nieuwkomer Goos Burbach – Soetenso te Leiden

Genomineerden ‘Beste IJssalon van het jaar 2017’
De deelnemers van die zowel om de titel van de Gouden IJsspatel én Gouden IJscreatie streden, hadden de mogelijkheid om zich aan te melden om kans te maken op de titel ‘Beste IJssalon van het jaar 2017’. De opgetelde scores zoals behaald in de wedstrijden van de Gouden IJsspatel & Gouden IJscreatie leverde 5 nominaties voor de titel ‘IJssalon van het jaar 2017’ op. Zie hieronder in willekeurige volgorde:

Jacqueline Hilders – IJscafé da Benito te Haarlem | Claudio Tabbers – Claudio’s IJssalon te Apeldoorn | Leon Kees – IJssalon Kees te Geldrop | Mark van Gaal – IJs & Spijs te Haps | Kees Arends – IJssalon Frezzo Breda te Breda

De strijd om titel ‘Beste IJssalon van het jaar 2017’ is begonnen
Nu de 5 nominaties voor de titel ‘Beste IJssalon van het jaar 2017’ bekend zijn, kan de strijd beginnen. Zij kunnen in de komende maand rekenen op bezoek van een mystery guest, evenals een gecertificeerd inspectiebureau dat hun het bedrijf zal beoordelen op de toepassing van hygiënische aspecten, klantvriendelijkheid en communicatie. Sinds dit jaar is er ook een nieuw onderdeel waar de genomineerden de aandacht op zullen vestigen, namelijk social media. Tijdens de internationale dag van het ijs op vrijdag 24 maart zal de ‘Beste IJssalon van het jaar 2017’ bekend gemaakt worden. Tevens zullen alle salons een actie op touw zetten om de internationale dag van het ijs te vieren samen met de klanten.