EMCup verbindt internationale Hotel Management School studenten en de branche

“More than just a competition”

Op zondag 12 en maandag 13 februari vindt de 9e editie van de European Mise en Place Cup plaats in Maastricht. Teams van 32 verschillende internationale Hotel Management Scholen uit 14 verschillende landen gaan de strijd om de prestigieuze EMCup. Deze editie van de EMCup staat in het teken van het thema “Catch Me If You Can – Stay in Love”.

Internationale competitie

Tijdens deze 9e editie nemen er maar liefst 32 gerenommeerde Hotel Management Scholen deel. De absolute top van Hotel Management School studenten komt samen in Maastricht om hun visie op het thema “Catch Me If You Can – Stay in Love” te delen. Zij zullen de branche handvaten bieden om in te spelen op de opkomende Millennials generatie, die binnen afzienbare tijd het overgrote deel van de beroepsbevolking omvat.

“It’s not what you know, but who you know that makes the difference”
Gedurende de competitie dagen zullen de teams werken aan een case en deze presenteren aan de Business Jury. Deze Business Jury bestaat uit 60 internationale hospitality professionals. Bekende hotelketens zoals Marriott Hotels International, InterContinental Hotels Group and Hilton Worldwide zijn vertegenwoordigd. Daarnaast zijn ook bedrijven zoals Ecolab, HMSHost en Hosco onderdeel van de jury. Naast het competitieve programma, wordt een training verzorgd over gedragsstijlen door de moderators van Q-staff en zal trendwatcher Herman Konings de deelnemers inspireren met de laatste ontwikkelingen gelinkt aan het thema. De competitie wordt in stijl afgesloten met een ‘Award Dinner’ in de Rebelle kerk in Maastricht, waar de winnaar van de EMCup 2017 bekend wordt gemaakt. Gedurende het programma is er uiteraard voldoende tijd voor de studenten en de bedrijven om onderling te netwerken, want dat is waar het allemaal om draait. “Networking is not about just connecting people. It’s about connecting people with people, people with ideas, and people with opportunities”, aldus co-creator Charles van Goch – CEO Mise en Place.

EMCup 2017
De EMCup is een initiatief van HotelloTOP, het netwerkplatform voor studenten en alumni van Internationale Hotel Management Scholen, in samenwerking met co-creators Mise en Place en HRC International. De competitie vindt plaats op Hotel Management School Maastricht en in het MECC Maastricht.

De volgende scholen reizen af naar Maastricht voor de competitie:

– FHWien der WKW (Oostenrijk)
– GAFA – Gastgewerbefachschule der Wiener Gastwirte (Oostenrijk)
– VIVES University College (België)
– Erasmus University College Brussels (België)
– VERN’ University of Applied Sciences (Kroatië)
– University College of Northern Denmark (Denemarken)
– Lillebaelt University of Applied Sciences (Denemarken)
– University of Tartu Pärnu College (Estland)

– Lapland University of Applied Sciences (Finland)
– Laurea University of Applied Sciences (Finland)
– ESH Paris Hotelschool (Frankrijk)
– Institut Paul Bocuse (Frankrijk)
– Hotelfachschule Berlin (Duitsland)
– Hotelfachschule Hamburg (Duitsland)
– WIHOGA – Wirtschaftsschulen für Hotellerie und Gastronomie (Duitsland)
– Shannon College of Hotel Management (Ierland)

– Dublin Institute of Technology (Ierland)
– Vocational College for Catering and Tourism Maribor (Slovenië)
– Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera UAB (Spanje)
– Centro Superior de Hostelería de Galicia (Spanje)
– Les Roches Global Hospitality Education (Zwitserland)
– HTMi, Hotel and Tourism Management institute (Zwitserland)
– Glion Institute of Higher Education (Zwitserland)
– Schweizerische Hotelfachschule Luzern (Zwitserland)

– Hotel Management School Maastricht (Nederland)
– Tio University of Applied Sciences (Nederland)
– NHTV Academy of Hotel Management (Nederland)
– Saxion University of Applied Sciences (Nederland)
– Stenden University of Applied Sciences (Nederland)
– Hotelschool The Hague (Nederland)
– Westminster Kingsway College (Verenigd Koninkrijk)
– Sheffield Business School – Sheffield Hallam University (Verenigd Koninkrijk)