AMBACHTELIJKE JUS DE VEAU VEROVERT HORECAVA 2017

Horecava 2017 staat zoals ieder jaar in het teken van innovatie. Dit jaar verrassen twee Amsterdamse chefs bezoekers met hun nieuwe en smaakvolle ready-to-serve product. Onder de naam ‘Joost & Paul’ ziet een ambachtelijke Jus de Veau het licht en is uitgebreid gepresenteerd aan Nederlandse food professionals.


Uit liefde voor het vak
Joost Brugman (43) en Paul Jonker (40), twee gepassioneerde Amsterdamse chefs, kennen maar al te goed de weg in de keuken. Zij hebben hun culinaire ervaring opgedaan in bekende restaurants en cateringbedrijven. Mooie ingrediënten en authentieke bereidingswijzen inspireren hen om smaakvolle gerechten op tafel te zetten. ‘Dat bij ieder gerecht een mooie jus hoort, weet iedere chef, maar tijd om deze te bereiden is er in veel Nederlandse keukens niet’, zegt Brugman. Een fenomeen die veel chefs in Nederland zullen herkennen. Daarom wordt er vaak gekozen voor instant vleesjus of een combinatie van huisgemaakt en halffabrikaten. ‘En dat willen wij veranderen,’ aldus Jonker.


Sneller en lekkerder
‘Wij weten uit ervaring dat het maken van een echt goede jus een bewerkelijk proces is, en vaak door het gebrek aan tijd wordt samengesteld, aangelengd of aangemaakt’, zegt Jonker. ‘Daarom zijn wij aan de slag gegaan en hebben voor alle chefs in Nederland de perfecte jus gecreëerd, die eenvoudig in gebruik en hoog op smaak is,’ voegt Brugman toe. De jus stelt chefs in staat om in een mum van tijd een gerecht te smaakvol verrijken, maar dan met een écht ambachtelijke jus die vrij is van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen.


Smaakvolle zoektocht
‘Het vinden van de juiste smaakbalans is een intensief proces geweest,’ aldus Brugman. Maar het is hen gelukt om met verse ingrediënten en een authentieke bereidingswijze (geïnspireerd door die van Escoffier) ‘een prachtig product te maken, waar wij enorm trots op zijn,’ voegt Jonker toe. Tijdens Horecava is onze jus een veel besproken onderwerp geweest, en live geproefd door vele geïnteresseerden. ‘We zijn klaar voor de volgende stap!’


De Jus de Veau van Joost & Paul wordt handzaam verpakt in stazakken van 1000ml (voldoende voor 30-40 servings) en zijn drie maanden buiten de koelkast houdbaar. Door de samenwerking met VHC Jongens BV is hun jus nu ook beschikbaar voor alle food professionals in Nederland. Voor meer informatie zie: www.joostenpaul.nl