Het is Beerenburger-koud, dit zijn de dagen voor hot cocktails

Dé wintercocktails van 2017: Boomsma ‘Hot Toddy’ en ‘Warming Up’

Eindelijk een Hollandse winter. Zodra er op natuurijs wordt geschaatst, stijgt de omzet warme (alcoholische) dranken in de horeca en verkoopt de slijter meer hartverwarmende dranken. Boomsma Distilleerderij verwarmt tijdens berenkoude dagen met thuisrecepten voor dé wintercocktails van dit jaar. Hoofdingrediënt in deze creaties is de Beerenburger, gemaakt volgens ambachtelijke traditie uit Friesland. Boomsma ‘spicet’ deze oer-Hollandse drank door een warme twist, voor bij het schaatsen of voor bij de openhaard.

De Beerenburger hot cocktails zijn echte ‘do-it-yourself’ recepten en dus gemakkelijk thuis te maken met simpele ingrediënten. Het resultaat: fruitige, zoete en kruidige dranken. Maak een hartverwarmende drank voor familie na een wandeling in de kou of laat vrienden smelten.

Opwarmen maar! De recepten voor elk vier glazen:

Boomsma’s Hot Toddy
– 200 ml Boomsma Beerenburger
– 2 kruidnagels
– 1 stokje kaneel
– 4 eetlepels honing
– 2 schijfjes mandarijn
– 700 ml kokend water

Doe de honing samen met de Boomsma Beerenburger en het stokje kaneel in een pannetje op laag vuur en giet al roerend het hete water erbij. Laat een paar minuten pruttelen. Snij de mandarijnschijfjes op de helft en steek in iedere helft een kruidnagel. Verdeel de drank over vier glazen en garneer met een mandarijnschijfje.

Beerenburger Warming up
– 1 (biologische) sinaasappel
– 4 kruidnagels
– 1 kaneelstokje
– 3 stuks steranijs
– 300 ml Boomsma Beerenburger
– 800 ml (troebel) appelsap

Was de sinaasappel schoon en snijd hem in plakken. Doe de specerijen, Boomsma Beerenburger, appelsap en de sinaasappel in een pannetje en laat op een laag vuur ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen, maar laat het niet koken! Verdeel over een aantal mooie (hitte)bestendige glazen met in ieder glas een sinaasappelplakje en geniet.