Nationale Horecadag organiseert grootste non-alcoholische toost

Met meer dan 600 Horecava bezoekers voor aandacht personeelstekort in de horeca

 Dat de horeca kampt met een groot personeelstekort, is gisteren nog eens extra onder de aandacht gebracht tijdens de grootste alcoholvrije toost ter wereld. De toost werd geïnitieerd door Nationale Horecadag en vond plaatst op misschien wel de bekendste vakbeurs voor horecaprofessionals, Horecava in RAI Amsterdam. 

Meer dan 600 horecaprofessionals brachten tegelijkertijd een toost uit met een Heineken 0.0 en Royal Club Ginger Ale Lemongrass in de RAI Amsterdam op de horeca en horecaprofessional. Nooit eerder hebben zoveel mensen gezamenlijk een non-alcoholische toost uitgebracht. Dat er zoveel horecaprofessionals samen zijn gekomen om te proosten op het prachtige beroep is uniek. Door te proosten met elkaar liet iedereen zien dat de horeca staat voor saamhorigheid en vooral gezelligheid. 

Initiatiefnemer Lennart Maas is trots op de grote hoeveelheid mensen die mee hebben gedaan aan de toost. Dit geeft aan dat er aandacht is voor het probleem rondom het tekort aan horecapersoneel. “Vandaag brachten wij een toost uit op de horecaprofessional en de horecastudent, want zonder hun geen horeca. Zij verdienen het om in het zonnetje gezet te worden en dat is dan ook de reden dat deze toost georganiseerd is. Met de grote opkomst is het zeker gelukt om werken in de horeca meer onder de aandacht te brengen en te laten zien dat werken in de horeca leuk en gezellig is.”