‘Deconstruction’: Succesvolle 14e editie HotelloTOP Year Event

Hotello’s zijn klaar om eigen toekomst in te richten

Vandaag vond de 14e editie van het HotelloTOP Year Event plaats tijdens de Horecava in RAI Amsterdam. Dit evenement is een initiatief van HotelloTOP, het netwerkplatform voor alumni van Hotel Management Scholen. Het HotelloTOP Year Event 2017 stond in het teken van ‘Deconstruction – Engineer your Future’. Met een drukbezocht congres en aansluitende netwerkborrel met ruim 1700 bezoekers, mag deze editie wederom succesvol genoemd worden.

Congres
Het ‘fit for the future’ congres weet de belangen van de internationaal georiënteerde Hotello te behartigen; daarom vond het dit jaar voor het eerst in het Engels plaats. Het werd in goede banen geleid door Nadia Palesa Poeschmann (o.a. bekend van PowNed) en Frank Lindner (Food Inspiration). Diverse sprekers hebben hun visie op ‘Deconstruction’ gedeeld middels een TOP Talk; een presentatie-vorm van exact 10 minuten, waarin 20 slides ieder 30 seconden zichtbaar zijn. Zo sprak Piet Boogert over het AmsterdamDiner, een foundation die zich inzet om een bijdrage te leveren aan een wereld zonder Aids, waar hij vanaf het begin in 1992 al nauw bij betrokken is. CEO van Nx’change en GoldRepublic, Marleen Evertsz, deelde haar verhaal en benoemde hoe zij altijd mogelijkheden ziet en daardoor meerdere succesvolle bedrijven heeft weten op te zetten binnen de FinTech branche. “Start from scratch, maar steek niet té veel tijd in voorbereiding”. In de derde TOP Talk sprak Arjen Schouten, co-founder van Rituals Cosmetics, over de momenten in zijn leven die hem hebben geïnspireerd en hem en zijn bedrijf hebben gebracht tot waar ze nu zijn. “Follow your feeling to be passionate!”

Keynote Speaker Thomas Rau liet zien dat Hotello’s de ogen niet moeten sluiten voor de toekomst, maar hier juist op moeten inspelen. Thomas is de grondlegger van diverse innovaties en nieuwe standaarden op het gebied van CO2-neutraal, energieneutraal en energiepositief bouwen en de circulaire architectuur. Hij laat zich in al zijn handelen leiden door wat er in de toekomst nodig is en niet door wat er op dit moment haalbaar is. Zo overtuigde hij de bezoekers om de omslag van duurzaamheid naar levensvatbaarheid te maken. “I don’t want ownership, I want performance. Who cares about lamps, I want light!” Het congres  werd op humoristische wijze afgesloten door comedian Harry Glotzbach.

Prijzen
De Hotello of the Year Award 2017 werd gewonnen door Linda Giebing (HHL’00). Zij versloeg in de finale de drie andere finalisten: Robert Melaard (HMSM’92), Eveline Noort (HTH’08) en Dick de Graaff (HMSM’95). Eerder op de dag werd tijdens het evenement Future Hotello de Talent of the Year Award uitgereikt aan een jonge, veelbelovende Hotello. Deze prijs ging naar Nikki Berghuis van Stenden University of Applied Sciences.

Future Hotello
In de ochtend voorafgaand aan het HotelloTOP Year Event werd Future Hotello, hét netwerkevent voor studenten aan Hotel Management Scholen, georganiseerd. Tijdens deze ochtend kwamen meer dan 200 studenten samen om hun eigen toekomst in te richten. Het programma werd gevuld met interactieve sessies door FNV Horeca en trainingsbureau Q-staff. Daarnaast gingen verschillende HotelloTOP Partners op sollicitatie bij de studenten. De inspirerende afsluiter van de ochtend was Melle van Uden, General Manager van Dikker & Thijs Fenice Hotel en winnaar van de Misset Horeca Young Talent Award 2016.