Jacobus Boelen en Pascal Jolivet bekronen 25 jaar samenwerking

Pascal Jolivet wordt gerekend tot de meest dynamische wijnmakers van de Loire. Zijn wijnen vinden hun weg over de hele wereld en prijken op de wijnkaart van vele sterrenrestaurants in zowel Frankrijk als daarbuiten. Jacobus Boelen – het exclusieve label van Oud Reuchlin & Boelen dat zich richt op de Nederlandse top-gastronomie – is al 25 jaar de trotste importeur van het label Pascal Jolivet in Nederland. Om deze zilveren mijlpaal een extra feestelijk tintje te geven, organiseerde Jacobus Boelen een Meet&Greet met de wijnmaker in het Amsterdamse De l’Europe Hotel.

Spatzuivere Sauvignons uit de Loire
Pascal Jolivet is geboren en getogen in de Loire, waar zijn grootvader keldermeester was op Château de Tracy. In 1986 wist hij met een eigen bedrijf zijn droom te realiseren: het maken van zuivere en natuurlijke Sancerre en Pouilly-Fumé. Hij startte als handelaar, maar verwierf 28 hectare eigen wijngaarden in Pouilly-Fumé en Sancerre. Inmiddels is hij één van de meest gerennomeerde en dynamische wijnmakers in de Loire, met 65 ha aan wijngaarden waarvan 42 ha in Sancerre, 8 ha in Pouilly-Fumé en 15 ha in Touraine.

Corinne Hofland, purchase & portfolio manager bij Jacobus Boelen: “Wij zijn ontzettend trots op ons partnerschap met Pascal Jolivet en het feit dat wij al 25 jaar dit toplabel kunnen voeren in ons assortiment. Zijn constante streven naar perfectie en focus in de wijn sluit naadloos aan bij de wens van Jacobus Boelen om exclusieve, complexe en gastronomische wijnen van topklasse en allure te voeren. In de wijnen van Jolivet vind je echt het unieke terroir van dit gedeelte van de Loire met zijn typerende bodem van kalk en schist terug: pure en zuivere wijnen van absolute topklasse. Ieder jaar weer weet hij ons daarmee te verrassen en ook bij de internationale pers blijven zijn wijnen niet onopgemerkt. Hij haalt regelmatig gouden medailles en topscores binnen met zijn wijnen: Sauvignon Blanc wijnen uit de Loire zoals die bedoeld zijn en waar wij bijzonder trots op zijn!”

Viering zilveren jubileum
Op 18 oktober werd het zilveren jubileum van de partnerschap tussen Pacal Jolivet en Jacobus Boelen op feestelijke wijze gevierd in het De l’Europe Hotel. Relaties van Jacobus Boelen waren uitgenodigd voor een exclusieve tasting onder leiding van Pascal Jolivet zelf, gevolgd door een boottocht over de Amsterdamse grachten. De avond werd afgesloten met een spectaculair dîner vigneron, waarbij uiteraard de topwijnen van Jolivet niet mochten ontbreken.

Over Jacobus Boelen
Op 16 oktober 1733 schreef Johannes Boelen zich in als Wijncooper in Amsterdam. In een reeds bestaande wijnkoperij startte hij zijn eigen onderneming. Het bedrijf werd eeuwenlang van generatie op generatie overgedragen en groeide uit tot een toonaangevende handelsonderneming in kwaliteitswijnen en gedistilleerd. Na de verkoop aan Bols was Jacobus Boelen één van de bedrijven die gezamenlijk fuseerden tot een nieuwe onderneming Oud Reuchlin & Boelen. Vanaf 2015 is de naam  Jacobus Boelen weer terug op de markt als label van OR&B dat zich richt op de topgastronomie. Voor meer informatie, zie: www.jacobusboelen.nl.