Eén jaar Jacobus Boelen: focus op persoonlijke ontmoetingen

Verdere acceleratie evenementen en proeverijen voor topgastronomie

Op 5 oktober is het precies één jaar geleden dat het importeurslabel Jacobus Boelen opnieuw werd gelanceerd. Sindsdien is Jacobus Boelen het exclusieve label van Oud Reuchlin & Boelen dat zich richt op de Nederlandse top-gastronomiemet eigen wijnadviseurs, een onderscheidend portfolio en unieke ondersteuning. Al na het eerste jaar kan Jacobus Boelen terugkijken op een actief en succesvol debuut met een scala aan hoogtepunten. De tegelijkertijd oudste en nieuwste wijnkoper wil het aantal ontmoetingen met relaties komend jaar maximaliseren.  

Terugblik op één jaar Jacobus Boelen
Eric Welles, algemeen directeur van Oud Reuchlin & Boelen, blikt tevreden terug: “Met het label Jacobus Boelen hebben we vorig jaar een hernieuwde start gemaakt in het segment top-gastronomie en gespecialiseerde wijnhandels. Een jaar later kunnen we met trots zeggen dat het afgelopen jaar fantastisch is geweest, met vele nieuwe klanten, mooie nieuwe niche-wijnhuizen en prachtige evenementen. Ook volgend jaar zullen we weer van ons laten horen middels diverse activiteiten en de aanwezigheid van Jacobus Boelen op verschillende evenementen als bijvoorbeeld de Wine Professional. Ik wil vooral ook onze klanten bedanken voor het vertrouwen in ons, als exclusieve leverancier voor top-gastronomie en wijnhandels.” 

Jacobus Boelen on Tour
Het was voor Jacobus Boelen een jaar vol evenementen en tastings; o.a. met de wijnen van Bouchard Père & Fils, een ladies-only Champagne Taittinger brunch (“Oh My Rosé”) en een aantal Fleur du Cap Salt & Wine Experiences. De maand september stond geheel in het teken van ‘Jacobus Boelen on Tour’, waarbij een groot aantal wijnproducenten een bezoek bracht aan Nederland. Als spectaculaire afsluiting werd de Taittinger Collection Sebastião Salgado (millésimé 2008) – in bijzijn van Vitalie Taittinger zelf – op feestelijke wijze onthuld in Fotografiemuseum FOAM.

Wat nog meer?
Jacobus Boelen is nauw betrokken bij de finale van de 50e Prix Culinaire Le Taittinger in Parijs en is in november te vinden op de Vakbeurs Gastronomie in de Jaarbeurs Utrecht. In het nieuwe jaar is er opnieuw een uitgebreide stand op de Wine Professional en staat er een aantal nieuwe evenementen met Jacobus Boelen in de hoofdrol op stapel.

Historie Jacobus Boelen
Op 16 oktober 1733 schreef Johannes Boelen zich in als Wijncooper in Amsterdam. In een reeds bestaande wijnkoperij startte hij zijn eigen onderneming. Het bedrijf werd eeuwenlang van generatie op generatie overgedragen en groeide uit tot een toonaangevende handelsonderneming in kwaliteitswijnen en gedistilleerd. Na de verkoop aan Bols was Jacobus Boelen één van de bedrijven die gezamenlijk fuseerden tot een nieuwe onderneming Oud Reuchlin & Boelen. Vanaf 2015 is de naam  Jacobus Boelen weer terug op de markt als label van OR&B dat zich richt op de topgastronomie. De officiële lancering vond op 5 oktober 2015 plaats in filmmuseum Eye.Voor meer informatie, zie: www.jacobusboelen.nl.