Beaujolais Primeur: Old time favourite nu ook bij HEMA

Proef Frankrijks eerste druif in de fles

De derde donderdag van november klinkt misschien als een normale dag, maar in de wijnwereld staat deze dag ieder jaar in het teken van de Beaujolais Primeur. De eerste wijn van de zuidelijke Beaujolais ligt vanaf vandaag in de winkels, en zo ook bij HEMA. De Gamaydruif is slechts twee maanden geleden geplukt en daarmee is de Beaujolais Primeur de allereerste wijn van de afgelopen oogst. De frisse, soepele en fruitige wijn is voor iedereen toegankelijk en perfect voor het borrelmoment in combinatie met droge worst of rauwe ham. Tip: leg de wijn een half uurtje in de ijskast en drink hem licht gekoeld. De Beaujolais Primeur ligt zo lang de voorraad strekt bij HEMA (prijs: € 6,50).


Traditie Beaujolais Primeur

De Beaujolais Primeur heeft een bijzonder verhaal. Sinds de jaren 60 wordt de wijn ieder jaar op een vaste dag gelanceerd: de derde donderdag van november. Vanwege een snelle wijnbereiding, ongeveer twee maanden,  blijft het fruitige van de Gamaydruif bewaard en ontstaat er een wijn die al heel jong gedronken kan worden. Dat maakt deze kwalitatieve wijn dan ook zo bijzonder. De handelaren bottelen de wijn zo snel mogelijk en vanaf het moment dat hij wordt vrijgegeven, vertrekken zij al toeterend met gevulde vrachtwagens om de wijn te presenteren en te promoten. 

Over HEMA
Sinds 1926 maakt HEMA het dagelijkse leven van haar klanten makkelijker en leuker. Met producten die opvallen door een goede kwaliteit, een goed ontwerp en een scherpe prijs. HEMA heeft meer dan 700 winkels in 7 landen, 17.000 medewerkers en circa 32.000 producten en diensten. Echt HEMA.

Beaujolais Primeur bestellen? Ga naar: http://www.hema.nl/winkel?searchtext=beaujolais+nouveau