Gezinsuitbreiding bij de familie Rookworst

HEMA verwelkomt de mini variant van 100 gram.

Grote kans dat je ‘m weleens hebt geproefd; de enige echte HEMA rookworst. Al jaar en dag een begrip in Nederland en dat is ook niet zo gek. Deze beroemde en geliefde worst wordt al sinds 1936 gemaakt en jaarlijks gaan er zo’n 10 miljoen stuks over de toonbank. In de afgelopen jaren zijn er verschillende varianten van de HEMA klassieker geïntroduceerd, zoals een magere variant, de pittige rookworst, biologische rookworst en natuurlijk de vegetarische ookworst. En de familie breidt zich verder uit want recent zijn er twee nieuwe varianten uit de kraamkamer gekomen: de mini rookworst en de ookworst groente.

Mini rookworst
De mini rookworst speelt in op de trend om minder vlees te eten en het zo toegankelijk mogelijk te maken voor elke rookworst liefhebber. Ben je van plan minder vlees te eten maar kan je toch niet helemaal zonder? Met de mini rookworst bouw je je hoeveelheid vlees per dag gemakkelijk af. En ook binnen een eenpersoonshuishouden past deze mini uitstekend. De geboorte van de mini rookworst biedt uitkomst, want een hele HEMA rookworst kan net te veel zijn voor één persoon. De mini rookworst heeft exact dezelfde receptuur als de vertrouwde HEMA rookworst, maar is gewoon ietsjes kleiner. Voor slechts €1,50 kun je bij jouw plaatselijke HEMA op kraamvisite en dit pareltje van maar 100 gram optillen en mee naar huis nemen.

Ookworst groente         
De andere variant die de familie komt versterken is de ookworst groente. Met de komst van dit familielid zet HEMA een nieuwe stap om een heerlijke vegetarische maaltijd te versterken. De ookworst groente is gemaakt op basis van plantaardige oliën, erwtenvezel en vrije-uitloopei- en erwteneiwit. En zoals de naam al zegt, zijn hier verschillende groentes aan toegevoegd: rode biet, wortel, ui en paprika. Uiteraard is deze lekker bij een Hollandse stampot, maar ook kun je hem bereiden op de barbecue, en met de heerlijke HEMA (vegan!) hotdogsaus op een broodje heb jij de ideale veggie hotdog. Deze nieuwkomer  weegt 250 gram en koop je voor €3,50.

Over HEMA       
Sinds 1926 maakt HEMA het dagelijkse leven van haar klanten beter, leuker en makkelijker. De producten en diensten van HEMA kenmerken zich door duurzaamheid, goede kwaliteit, een goed ontwerp voor een scherpe prijs. HEMA heeft 32.000 eigen producten en diensten, meer dan 750 winkels en 19.000 medewerkers. HEMA is actief in 12 landen en 3 continenten. www.hema.nl