gister vond tijdens Gastvrij Rotterdam de tweede editie van kookwedstrijd ‘PUUR koken met wild voor aanstormend talent’ plaats. Vijf teams, elk bestaande uit twee jonge talentvolle koks van de Cas Spijkers Academie en één junior-jager, bereidden van wild een amuse, voor- en hoofdgerecht. De jury, bestaande uit Pascal Jalhay, Laurens Hoedemaker en Herman ter Weele verkozen Jan Peree en Peer Wagenaar als uitblinkende winnaars.
Black Box
De deelnemers wisten van te voren niet welke ingrediënten ze moesten gebruiken bij de wedstrijd. Elk team kreeg een black box met een complete verassing aan ingrediënten, uiteraard was wild het hoofdingrediënt. Het wild werd schoongemaakt, geportioneerd en/of uitgebeend door de junior-jager, waarna de aanstormende talenten het vlees in hun gerechten verwerkten. ‘’Wat een fascinerende wedstrijd! Door de verschillende facetten en disciplines lag het niveau ontzettend hoog.’’ Aldus jurylid en sterren-chef Pascal Jalhay.
Cas Spijkers Cup
Hoofdprijs van deze wedstrijd is de Cas Spijkers Cup. De wisselbokaal mag een jaar lang bij de gelukkige winnaars op de Cas Spijkers Academie in Twente staan en wordt volgend jaar weer aan de winnaars van 2017 doorgegeven. De tweede plaats ging dit jaar naar Jorick Schipper en Tim Bressers, de derde plaats was voor Tjade Scholten en Stan van Lieshout. Alle vier studenten van de Cas Spijkers Academie in Boxmeer. Deze tweede editie van de kookwedstrijd is tot stand gekomen door samenwerking tussen Euro-Toques Nederland, de Nederlandse Jagersvereniging en de Cas Spijkers Academie.
Over Cas Spijkers Academie
De Cas Spijkers Academie is een nieuwe vorm van culinair toponderwijs en is opgericht door Nederlands bekendste kok Cas Spijkers die helaas in 2011 op 65-jarige leeftijd is overleden. De Cas Spijkers Academie heeft drie vestigingen in Boxmeer, Breda en Twente. De academies bieden koksopleidingen aan jonge, gedreven talenten die de culinaire top willen bereiken.