Coravin nu ook voor mousserende wijnen

Het Coravin Sparkling™ wijn systeem is wereldwijd dé oplossing voor het bewaren van geopende mousserende wijn, voor een periode van minimaal twee weken.

Coravin, Inc., het toonaangevende wereldwijde wijntechnologiebedrijf, lanceert vandaag het langverwachte Coravin Sparkling wijn systeem voor de Nederlandse markt. Deze productinnovatie staat klaar om zowel de wijnindustrie als de manier waarop de rest van de wereld van mousserende wijn geniet te veranderen.

Ontworpen met zowel de horeca als de consument in het achterhoofd, koppelt het eenvoudig te gebruiken systeem een universele stop aan een draagbaar systeem om de kwaliteit van mousserende wijn over een langere periode te behouden. Hierdoor blijft de wijn gegarandeerd voor twee weken in perfectie conditie. Met het Coravin Sparkling™ systeem blijft de consumptie van Champagne, Prosecco, Cava en andere mousserende wijnen niet langer beperkt tot bijzondere gelegenheden. Vanaf nu is iedere dag een goed moment om mousserende wijn te drinken.

“Toen we voor het eerst het originele Coravin-systeem introduceerden, zijn we altijd blijven denken dat we op een dag dezelfde vrijheid naar de mousserende wijncategorie zouden brengen,” aldus Greg Lambrecht, oprichter & uitvinder van Coravin tijdens de lancering bij Ciel Bleu** in Hotel Okura Amsterdam. “Na jaren van ontwikkelen zijn we blij om Coravin Sparkling eindelijk te introduceren: Wij willen iedereen in staat stellen elke wijn, mousserend of niet-mousserend, in elke hoeveelheid te drinken, zonder enige bedenkingen. De fles blijft weken, maanden of jaren houdbaar.”

Als onderdeel van het productontwikkelingsproces werkte het Coravin-team samen met professionals uit de horecasector om de eerste prototypes te testen en de technologie te valideren. Met elke volgende verbetering groeide het enthousiasme voor het product. “Na het testen van het Coravin Sparkling Systeem, beschouwen we Coravin Sparkling als een geweldige aanvulling op onze wijntools,” aldus Yohann Jousselin, Master Sommelier, Assistent Vice President van het Shangri-La Hotel in Hong Kong. “We zijn eindelijk in staat om het aantal mousserende wijnen per glas uit te breiden zonder risico op verspilling.”

Daniel Johnnes, oprichter van La Paulée en Corporate Wine Director voor Daniel Boulud: “Ik zou niet enthousiaster kunnen zijn over het nieuwe Coravin Sparkling Systeem. Ik ben nu in staat om Champagne of een andere mousserende wijn te proeven met hetzelfde enthousiasme als niet-mousserende wijnen. Champagne is de populairste categorie wijnen en mensen hebben eindelijk ontdekt dat mousserende wijn niet alleen bestemd is voor feestjes. Het zijn immers wijnen die bij elke maaltijd passen. Ik kan nu een glas Blanc de Blancs drinken bij mijn voorgerecht en dan verder gaan met de vollere stijlen bij het hoofdgerecht. En het belangrijkste, ik ben erop gerust dat de mousserende wijn nog steeds goed zal zijn voor een ander moment!”

Om het Coravin Sparkling™ Systeem te gebruiken, open je de fles en wanneer je klaar bent met het inschenken van de gewenste hoeveelheid, plaats je de Sparkling Stopper op de fles, waarna je hem vastzet met de vergrendelingshendel. Gebruik vervolgens het Sparkling systeem om de fles te vullen met Coravin Pure™ Sparkling CO2, zodat de bubbels in de wijn niet ontsnappen. Om het volgende glas in te schenken, verwijder je voorzichtig de stop en schenk je de gewenste hoeveelheid in.

Wanneer je klaar bent, bevestig je de Sparkling Stopper opnieuw, en breng je de fles met stopper opnieuw op de gewenste druk met het Sparkling systeem. Het Coravin Sparkling™ Systeempakket bevat één Sparkling systeem, twee Sparkling Stoppers, vier Coravin Pure™ Sparkling CO2 Capsules en twee beschermende flessenhoezen. De universele Sparkling Stopper heeft een interne klem die zichzelf aanpast om veilig te passen op alle standaard 750 ML en magnum 1.5L flessen, zelfs de karakteristieke flessen van gerenommeerde luxe champagneproducenten, waardoor hij echt universeel compatibel is. De Sparkling Charger, waarvoor patent is aangevraagd, maakt gebruik van CO2 capsules om koolzuurgas in de fles te injecteren via de Sparkling Stopper om de fles te vullen.

“Uit gesprekken met onze handelspartners en klanten weten we dat er een sterke behoefte is aan een product dat de consumptie van mousserende wijnen per glas mogelijk maakt, misschien zelfs meer dan stille wijnen,” zegt Christopher Ladd, Chief Executive Officer van Coravin. “Coravin Sparkling is klaar om de manier waarop de wereld mousserende wijnen ervaart te veranderen, en we zijn blij dat we onze passie en innovatie voor het verbeteren van de wijnervaring kunnen delen met professionals en wijnliefhebbers.”

Het Coravin Sparkling™ systeem heeft een prijskaartje van €449,99. De Sparkling CO2-bijvulcapsules zijn verkrijgbaar in 6- en 12-packs met een prijskaartje van respectievelijk €49,99 en respectievelijk €89,99. Extra Sparkling Stoppers zijn verkrijgbaar in 2-packs met een prijskaartje van € 89,99. Alle artikelen zullen aan het eind van de zomer verkrijgbaar zijn via Coravin.nl, vooraanstaande retailers en geselecteerde distributeurs. Ga voor meer informatie over Coravin en het nieuwe Sparkling-systeem naar www.coravin.nl/sparkling.

Over Coravin, Inc.         
Coravin, Inc. is een bedrijf gevestigd in Bedford, Massachusetts en wereldwijd toonaangevend in wijntechnologie. Coravin ontwerpt en verkoopt hun wijnbewaarsystemen voor wijnliefhebbers, restaurants, wijnwinkels en wijnhuizen. Uniek in zijn vakmanschap en ontwerp, gebruikt Coravin een gepatenteerde technologie om wijnen te schenken en te bewaren zonder verlies van kwaliteit. Wijnliefhebbers kunnen nu genieten van wijn zonder zich verplicht te voelen de hele fles te nuttigen. Hierdoor kunnen ze wijnen uit alle jaren en regio’s en van alle rassen, één glas per keer, verkennen. Met Coravin blijft wijn, tijdens en na gebruik van het wijnbewaarsysteem, in de fles en blijft het op natuurlijke wijze evolueren. Bezoek www.coravin.com voor meer informatie.