Het is écht waar: HEMA en Lowlander komen met Tompouce Ale

Amsterdam, 21 april 2021 – Een goede 1 april grap of een droom die uit komt? Dat laatste blijkt toch het geval te zijn: HEMA brengt samen met botanisch brouwer Lowlander een heuse Tompouce Ale uit – en het is alles waar je op hoopte. Het milkshake-style blond bier (5%) is gebrouwen met vanille en framboos. Soepel, toegankelijk en perfect gelaagd in zoetheid. Zo heb je al het fijne van het welbekende gebakje, vrolijk verpakt in een rozekleurig blikje. Een zomerse smaaksensatie die je niet wilt missen. De limited edition Tompouce Ale is vanaf 22 april verkrijgbaar via hema.nl en in bijna alle HEMA-filialen in Nederland en België.

Het is de eerste keer dat HEMA en botanisch brouwer Lowlander de handen ineenslaan. De merken hebben elkaar gevonden in hun gedeelde waarden zoals optimisme, lef en het streven om het leven leuker en beter te maken. Het idee om twee oer-Hollandse producten samen te brengen tot een geheel nieuwe, unieke ervaring ontstond dan ook snel. Het resultaat? Een bijzonder, natuurlijk lekker biertje geïnspireerd op de HEMA tompouce. Beide merken deelden op 1 april al een eerste aankondiging over de Tompouce Ale op social media, waarna er duizenden reacties binnen stroomden. Wat leek op een grap, komt nu dan toch echt naar het schap. En aan de vele positieve reacties te zien, zullen hier veel mensen blij mee worden gemaakt.

David Cooke, Unit Director Food bij HEMA, vertelt enthousiast: “Velen van ons houden van tompouces en bier. Tijdens de lockdown hebben we onszelf de plezierige uitdaging gegeven om eens te kijken of beide te combineren zijn. Na vele pogingen om het perfecte recept te vinden, kondigen wij met trots aan dat we in samenwerking met botanisch brouwer Lowlander een exclusief Tompouce Ale hebben gecreëerd. We zijn erin geslaagd om de zoete, vanille en romige tonen van onze beroemde HEMA tompouce te vangen en deze te combineren met een milkshake-style blond bier, zonder de belangrijkste kenmerken van bier zelf te verliezen. Het is een makkelijk doordrinkbaar bier en een Nederlandse droom die uit komt. Proost!”

De klassieke en bekende smaak van de HEMA tompouce is er een die bijna iedereen kent. Aan Lowlander de taak om deze herkenbare tonen te vangen in een bier. En dat is gelukt. Doordat de botanisch brouwer kruiden, specerijen en fruit toevoegt aan het brouwproces, ontstaan de meest uitgesproken smaakcombinaties. De framboos geeft het bier een subtiel zoetje en een hint van fris fruit. De vanille draagt weer mooi bij aan de zachte, romige afdronk. De perfecte manier om van een tompouce te genieten zonder je vingers vies te maken. Om de Tompouce Ale te bemachtigen, zal je er vanwege de beperkte oplage snel bij moeten zijn – zeker als je ‘m ook op Koningsdag koud wil hebben staan.

De limited edition Tompouce Ale is te koop voor €2,50 in bijna alle HEMA filialen in Nederland en België en via hema.nl.

Over botanisch brouwer Lowlander
‘Chief Botanical Officer’ Frederik werkte in een gin distilleerderij in Engeland toen hij verliefd werd op het gebruik van botanicals en er een fascinerende wereld van cocktails voor hem openging. Na jaren gewerkt te hebben in brouwerijen was het logisch dat hij zich verwonderde over wat er zou gebeuren als je met deze botanicals zou brouwen in plaats van distilleren. Tot zijn eigen verbazing ontdekte hij de rijke geschiedenis van brouwen met botanicals die Nederland of wel de ‘Lowlands’ rijk is. Nederlandse zeevaarders – ‘Lowlanders’ – dreven handel over de hele wereld en keerden terug met kostbare kruiden en exotische specerijen. Geïnspireerd op deze reizen ontdekt Lowlander de wondere wereld van kruiden, specerijen en fruit en brouwen ze met deze botanicals unieke, natuurlijke smaakvolle bieren.

Over HEMA
Sinds 1926 maakt HEMA het dagelijkse leven van haar klanten beter, leuker en makkelijker. De producten en diensten van HEMA kenmerken zich door duurzaamheid, goede kwaliteit, een goed ontwerp voor een scherpe prijs. HEMA heeft 32.000 eigen producten en diensten, bijna 800 winkels en 19.000 medewerkers. HEMA is actief in 13 landen op 3 continenten. www.hema.nl