Oprichters Burgerbar starten nieuw concept: LAFFA

Oprichters Burgerbar starten nieuw concept: LAFFA

Een bijzondere vriendschap leidt tot een succesvol horecaconcept

De eigenaren van succesvolle horecaconcepten als Burgerbar, Maoz en Nour Kebab hebben wederom de handen ineen geslagen en lanceren met hun kennis en ervaring een nieuw food concept genaamd: LAFFA. Vers, puur en authentieke Midden-Oosterse smaken in een streetfood setting.

Wat is LAFFA?
LAFFA is van oorsprong Irakees platbrood wat in veel Midden-Oosterse landen wordt gegeten. LAFFA’s worden gebakken in een traditionele tanoor oven, een Midden-Oosterse kleioven die al eeuwenlang wordt gebruikt voor het bakken van diverse deegwaren. LAFFA’s worden in het Midden-Oosten vaak gebruikt als wrap, maar ook om te dippen in verschillende gerechten als hummus, baba ganoush of labneh. De bereiding van LAFFA’s is een vak apart, het deeg moet zowel luchtig als stevig zijn, zodat de ingrediënten er niet uit vallen.

Bijzondere vriendschap
De vijf oprichters achter LAFFA delen een bijzonder verhaal. Twintig jaar geleden werkten alle vijf als collega’s bij hetzelfde restaurant in Amsterdam, waarna al gauw een hechte vriendschap ontstond. Toch was deze vriendschap voor velen niet vanzelfsprekend. De oprichters komen namelijk niet alleen uit verschillende Midden-Oosterse landen (Israël, Iran en Irak), maar deze diversiteit heeft nooit een rol gespeeld bij de vriendschap die is ontstaan. Integendeel, het werd gezien als een referentie voor saamhorigheid in de stad.

Het was dan ook niet gek dat na jaren van vriendschap en samenwerking het idee ontstond om een nieuw food concept op te zetten. Met een duidelijk doel: de kracht van harmonie en diversiteit: “Er is zoveel moois afkomstig uit onze geboortelanden op het gebied cultuur en eten. We willen laten zien dat ondanks de verschillende achtergronden, er toch vriendschap en saamhorigheid kan ontstaan. Een “rolmodel” voor de aankomende generaties, dat is de gedachte achter het concept.” Aldus één van de oprichters.

Proef het zelf
De dagvers gebakken LAFFA’s worden gevuld met enkel verse ingrediënten en topkwaliteit vlees; huisgemaakte kebab van lams- en rundvlees, heerlijk malse kippendijen, huisgemaakte falafel en vegetarische Sabich (een traditioneel Iraaks Joods gerecht op basis van aubergine, ei, aardappel en verse kruiden). De LAFFA’s worden geserveerd met drie huisgemaakte sauzen: Amba (Mango Sour), Tahini (Sesampasta) en Zhugh (pittige kruidensaus uit Jemen).

Bij LAFFA draait alles om verse en eerlijke smaken en wordt er niet gewerkt met bevroren producten, smaakversterkers of conserveringsmiddelen. LAFFA is gevestigd op de Utrechtsestraat 55 te Amsterdam en is geopend van maandag t/m donderdag & zondag van 11:30 – 22:00 uur en op vrijdag en zaterdag van 11:30 – 23:00 uur. Via Uber Eats, Deliveroo en Thuisbezorgd kan er thuis bezorgd worden. Kijk voor meer informatie op www.laffa.nl. Telefonisch bereikbaar via 020-3584779.