Night Kitchen Amsterdam doet pleidooi voor aanpassing straatnaam naar Jan PITA Heijestraat

Nieuw Amsterdams restaurant voert ludieke actie:

Pleidooi voor aanpassing straatnaam naar Jan PITA Heijestraat

Amsterdam, 17 december 2020 –  De Amsterdamse Jan Pieter Heijestraat zal mogelijk een opvallende naamsverandering ondergaan. Door het groeiende succes van de “Pita Bar by Night Kitchen”, gevestigd op nummer 170 – 172, wordt de naam hopelijk veranderd in Jan PITA Heijestraat. Aanvankelijk gooide de  lockdown roet in het eten van de nieuwe Amsterdamse vestiging van ‘Night Kitchen’, maar door de introductie van hun verse Tel Aviv streetfood op een pita broodje is het initiatief inmiddels een populair afhaal knooppunt.

Met de naamsverandering hopen de initiatiefnemers op de broodnodige extra aandacht. Hoewel de gezonde culinaire pitabroodjes een doorslaand succes zijn, dekt dit nooit de investering van hun spiksplinternieuwe restaurant dat dit voorjaar geopend zou worden. De restauranthouders hadden al succesvolle zaken in Berlijn en Tel Aviv, Amsterdam zou de derde wereldstad worden die kennis maakt met de meest verse ingrediënten van deze enthousiaste club. Rijke smaken, een delicate balans van kruiden en texturen; allemaal komen ze samen in een verrassende internationale Midden-Oosterse keuken die door de kenners al wordt herkend als TLV.

In Nederland zijn al meerdere TLV-inspired restaurants gevestigd, maar Pita Bar by Night Kitchen lanceert deze kookstijl op het bekende pita broodje en evolueert deze tot een dynamische en duurzame bite voor iedere avond van de week. Proef het zelf! De Sabich is het best verkopende broodje; onder andere gefrituurde aubergine, een zachtgekookt ei en tahini in een volkoren pita maakt elke hap van deze TLV Classic perfect. “Met ons concept Pita Bar by Night Kitchen voegen we hopelijk een extra dimensie aan het te verkrijgen Amsterdamse street food arsenaal”, zegt Night Kitchen Amsterdam.

Uiteraard hopen de initiatiefnemers dat de restaurants snel open mogen gaan, zodat zij eindelijk gasten in hun prachtig ontworpen zaak met gescheiden bar, restaurant en open keuken mogen ontvangen.

www.nightkitchenamsterdam.nl