10 redenen om naar de “Nacht van de Wijn” te gaan

Eerste editie spectaculair wijnfestival op zaterdag 6 juli in Utrecht

Aanstaande zaterdag is het zo ver. De eerste “Nacht van de Wijn” van zaterdag 6 juli op zondag 7 juli in de Utrechtse Central Studio’s. Een nieuw wijnfestival met muziek, entertainment, foodtrucks en natuurlijk… WIJN. Op de “Nacht van de Wijn” maak je kennis met alle kenmerken van de bekende wijndruiven. Uiteraard proef je pinot grigio, chardonnay, sauvignon blanc, merlot en cabernet sauvignon, maar ook nieuwe ontdekkingen uit opkomende wijngebieden. Waarom moet jij hier als wijnliefhebber heen?

Tien redenen waarom je dit festival niet mag missen:

  • Proef meer dan 150 wijnen van de beste importeurs van Nederland. Het allergrootste deel van deze wijnen zijn te proberen voor slechts één euro per proefglas. 
  • Neem deel aan het grootste wijncollege van Nederland en leer van Edwin Raben, die drie keer is uitgeroepen tot de beste sommelier van Nederland. 
  • Alle bezoekers krijgen een officieel aanmoedigingscertificaat van het SDEN (Stichting voor Dranken, Examens en Normering).   
  • De allereerste keer dat de ‘populairste druif van Nederland’ verkiezing wordt gehouden. Zorg dat je bij de uitreiking bent, gepresenteerd door TV Presentator en wijnliefhebber Klaas Drupsteen. 
  • Snuffel tussen de enorme vinyl collectie, kies jouw plaatje, overhandig deze aan de DJ en dans de nacht door. 
  • Leer wijn maken in één avond tijdens de workshop blenden en drink jouw zelfgemaakte wijn. 
  • Sabreer je eigen fles bubbels en leer hoe je met een sabel de kurk van de fles kapt.
  • Speel mee in het unieke wijncasino georganiseerd door het wijninstituut 
  • Met promocode NVDW19 ontvang je €10,00 korting op je Uber rit tijdens de “Nacht van de Wijn!” Download de app, vraag een rit aan en voor je het weet ben je al onderweg. Ook rijdt er een pendelbus van en naar het Centraal Station Utrecht tussen 00:30u en 02:30u. 
  • Proef bijzondere druivenrassen in de Pays d’Oc IGP wijnbar. Combineer alle wijnen die je ziet, ruikt en proeft met de meest heerlijke hapjes, tapas, street food, kaasplankjes en veel meer.

Het programma van de “Nacht van de Wijn” in vogelvlucht
Om 20:00 openen de deuren van de Central Studio’s waar je aan maar liefst 35 verschillende bars kan proeven van de meest uiteenlopende wijnen. Loop langs de verschillende druivenpleinen of scoor een glas aan de Pays d’Oc IGP wijnbar. Rond 23:00 zal het wijnprogramma geopend worden door Klaas Drupsteen. Aansluitend start Edwin Raben om met zijn interactieve wijncollege waar iedereen op een ontspannen manier wat over wijn kan leren. Hierna bouwt de spanning zich op voor de uitreiking van de populairste druif van Nederland. Deze prijs wordt uitgereikt door Peter van Houtert, voorzitter van de KVNW. Na dit feestelijke moment is het tijd om door te proeven en natuurlijk te dansen tot alle wijn op is om vervolgens veilig thuisgebracht te worden door Uber, op de fiets of via de pendelbus met het OV.        

Initiatiefnemers en partners van de “Nacht van de Wijn”
De “Nacht van de Wijn” is een gezamenlijk initiatief van Milan Gennissen en Janna Rijpma Meppelink, beiden geen onbekende namen in de Nederlandse wijnwereld. Milan is onder andere eigenaar van de evenementenorganisatie “Meisjes van de Wijn” en Janna is vinoloog, werkzaam als wijnjournalist en de auteur van het boek “Wijngids voor vrouwen”. De “Nacht van de Wijn” wordt verder ondersteund door de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW), Stichting Dranken Examens en Normering (SDEN), Stichting Wijn Onderwijs Nederland (SWON), Pitch Communicatie & PR, Pays d’Oc IGP wijnen en Coravin.

De “Nacht van de Wijn” vindt plaats op 6 en 7 juli in de Central Studio’s in Utrecht en duurt van 20:00 uur tot 02:00 uur. Geen toegang onder 18 jaar.