Eindelijk is hij er dan: ‘De Nacht van de Wijn’

Nieuw nachtelijk wijnfestival in Utrechtse Central Studio’s

 In de nacht van zaterdag 6 juli op zondag 7 juli vindt in de Utrechtse Central Studio’s de eerste “Nacht van de Wijn” plaats. Een nieuw wijnfestival met muziek, entertainment, foodtrucks en natuurlijk… WIJN. Op de Nacht van de Wijn maak je kennis met alle kenmerken van de bekende wijndruiven. Uiteraard proef je pinot grigio, chardonnay, sauvignon blanc, merlot en cabernet sauvignon, maar ook nieuwe ontdekkingen uit opkomende wijngebieden. Naast het proeven maak je tijdens deze avond het grootste wijncollege in Nederland ooit mee en wordt op feestelijke wijze de populairste druif van Nederland bekendgemaakt. 

Verkiezing Populairste Druif van Nederland 
De Nacht van de Wijn begint om acht uur ‘s avonds en brengt een gevarieerd, bruisend maar ook inhoudelijk programma: kijken, ruiken, proeven, eten en dansen. Op het festival vind je verschillende druivenbars waar je wijnen van één bepaalde druif kunt proeven; deze kan je allemaal per slokje proeven zodat je de kans hebt om veel nieuwe, verrassende smaken te ontdekken. Tijdens De Nacht van de Wijn wordt ook de verkiezing van de Populairste Druif van Nederland georganiseerd. Je kunt voorafgaand en tijdens het evenement stemmen op je favoriete druif en om exact 12 uur ‘s nachts wordt door onze mystery wijn-VIP de “populairste druif van Nederland 2019” bekend gemaakt.

Grootste wijncollege van Nederland
Janna Rijpma, initiatiefneemster: “Steeds meer mensen raken op hun eigen manier geïnteresseerd in wijn en we zien gelukkig ook steeds meer smaakherkenning en voorkeur bij de consument. Toch blijven veel mensen lang aan hun voorkeursdruif vastzitten terwijl er zo veel te ontdekken is. Met dit event willen we bezoekers op een speelse manier over de drempel trekken om buiten de gebaande paden te proeven.” Speciaal voor De Nacht van de Wijn is in samenwerking met SDEN een officieel SDEN aanmoedigingscertificaat ontwikkeld, de vereiste kennis voor dit diploma doet men op tijdens Nederlands grootste plenaire wijncollege op deze avond. Na afloop krijgen deelnemers het diploma getekend en wel mee naar huis. 

Initiatiefnemers en partners van De Nacht van de Wijn 
De Nacht van de Wijn is een gezamenlijk initiatief van Milan Gennissen en Janna Rijpma Meppelink, beiden geen onbekende namen in de Nederlandse wijnwereld. Milan is onder andere eigenaar van de evenementenorganisatie “Meisjes van de Wijn” en Janna is vinoloog, werkzaam als wijnjournalist en de auteur van het boek “Wijngids voor vrouwen”. De Nacht van de Wijn wordt verder ondersteund door de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW), Stichting Dranken Examens en Normering (SDEN), Stichting Wijn Onderwijs Nederland (SWON), Pitch Communicatie & PR en Pays d’Oc IGP wijnen.


De Nacht van de Wijn vindt plaats op 6 en 7 juli in de Central Studio’s in Utrecht en duurt van 20:00 uur tot 02:00 uur. Geen toegang onder 18 jaar.