niu Fender opent eind 2019 deuren aan de Entrepothaven Amsterdam

Bijna 500 bedden voor het tweede niu hotel van Nederland

Eind 2019 opent NOVUM Hospitality alweer haar tweede niu hotel in Nederland. Ditmaal in de hoofdstad Amsterdam. In de Entrepothaven bij Cruquiuseiland opent het hotel haar deuren. Het hotel richt zich op de millennial en vindt aansluiting bij de levensstijl van de hedendaagse samenleving. De drie torens die een prachtig uitzicht hebben op het water geven de maritieme sfeer van het hotel perfect weer. De 245 kamers bieden een ideale plek voor zowel business als leisure hotelgasten. Met de gunstige ligging ten opzichte van Schiphol en gemakkelijke bereikbaarheid vanaf Amsterdam CS is niu Fender een goede uitvalbasis voor zowel gasten uit binnen- en buitenland. Naast plek voor 200 boten in de haven is er door de grote parkeergarage voldoende parkeergelegenheid. Het hotel past in het viersterren genre.

Neighbourhood-concept: Harbour
In elk niu hotel spelen de locatie en directe omgeving een belangrijke rol. niu in Amsterdam heet niu Fender en dankt deze naam aan het stootkussen dat in havens gebruikt wordt. De architecten van Mulderblauw hebben zich hierdoor en door andere maritieme invloeden laten inspireren, dat merk je vanaf het moment dat je het hotel binnenstapt. Ook typische elementen van onze hoofdstad zien we terug in het hotel; industrieel design, lokale kleuren en stedelijke ontwerpen.

Locatie
niu Fender bevindt zich aan de Cruquiusweg in het Oostelijk Havengebied naast het populaire The Harbour Club. De goed bereikbare locatie ligt op minder dan 5km van Amsterdam Centraal Station en op nog geen half uur rijden van Schiphol Airport. Vanaf de afrit Zeeburg op de A10 is de automobilist in minder dan 10 minuten bij het hotel. Verder is het centrum van Amsterdam gemakkelijk te bereiken.

Over niu
niu staat voor native, inspiring, unique. Het merk richt zich op de millennial en vindt aansluiting bij de levensstijl van de hedendaagse samenleving. Ge├»nspireerd door de locatie en gevormd door kunst en geschiedenis. De hedendaagse hotelgast trekt zich niet meer terug op zijn kamer. De levendige lobby en de innovatieve co-working ruimte spelen daarom in op de vraag van de huidige hotelgast. De hotels beschikken over praktische, gebruiksvriendelijke kamers met geavanceerde badkamers om zo de hotelgast te voorzien van een comfortabel verblijf. www.niu.de

Over NOVUM Hospitality
Het familiebedrijf NOVUM Hospitality is met momenteel 175 hotels en meer dan 23.000 hotelkamers op 65 locaties in Europa de grootste hotelgroep in Duitsland. Opgericht in 1988 en sinds 2004 op gestage groeikoers presenteert NOVUM Hospitality zich onder leiding van directeur-aandeelhouder David Etmenan als een buitengewoon dynamisch bedrijf. Het hotelportfolio omvat centraal gelegen drie- en viersterrenhotels die gedreven worden onder de merknamen NOVUM Hotels, Select Hotels en niu. Bovendien fungeert NOVUM Hospitality als franchisenemer van de InterContinental Hotels Group, AccorHotels, Best Western Hotels & Resorts en Choice Hotels. www.novum-hospitality.com