Shannon College of Hotel Management wint overtuigend de prestigieuze European Mise en Place Cup 2019

De elfde editie van de European Mise en Place Cup (EMCup) vond plaats op zondag 17 februari en maandag 18 februari 2019 in het bourgondische Maastricht. Deze editite stond in het thema “Get Real… Education – Old School vs. New School”. De winnaar van de EMCup 2019 is Shannon College of Hotel Management uit Ierland, gevolgd door VIVES – University of Applied Science uit België en University College of Northern Denmark uit Denemarken. De winnaars lieten 33 andere scholen achter zich, met meer dan 175 studenten tijdens twee spannende wedstrijddagen in Maastricht.

EMCup 2019
36 gerenommeerde internationale managementscholen uit 15 verschillende Europese landen namen deel aan de 11e editie van de Europese Mise en Place Cup. Ze kwamen samen in Maastricht om hun visie te delen over het thema “Get Real… Education – Old School vs. New School”. Dit thema richt zich op het huidige en toekomstige curriculum van de Hotel Management Scholen. Hotel Management Scholen spelen een essentiële rol in de ontwikkeling van de industrie, omdat zij de industrie leiders van de toekomst opleiden. Dit zette ons aan het denken: hoe zou het management van hospitality management eruitzien, als professionals uit de industrie en studenten het curriculum zouden herschrijven? De studenten werden beoordeeld door de Business Jury, bestaande uit meer dan 80 hospitality professionals van meer dan 44 verschillende bedrijven.

Competitie
De teams hebben diverse opdrachten uitgevoerd voorafgaand aan de competitie zoals het maken van een social media campagne en schreven een “Academische essay” die werd beoordeeld door de leden van de Business Jury. Daarnaast hebben de 36 teams verschillende opdrachten gepitched tijdens de competitiedagen. Al deze elementen werden beoordeeld waarna een top 18 ontstond. Deze top 18 debatteerden tegen elkaar en de winnaars (top 9) kregen de gelegenheid hun case verder uit te diepen en presenteerden hun ideeën aan het totale publiek in een grote zaal in MECC Maastricht. Naast de competitie, hadden de studenten ook een andere belangrijke missie; bouwen aan een professioneel netwerk. Tijdens de competitie waren er verschillende mogelijkheden om te netwerken zoals bij de diners en interactieve sessies. Het programma werd gemodereerd door Q-Staff. Daarnaast gaven zij ook een MapsTell training over persoonlijke gedragsstijlen en een workshop over Personal Branding voor alle deelnemers. Keynote spreker Ruud Veltenaar sprak over zijn visie op het thema “Get Real…Education”.

Netwerken
Een ander belangrijk element van de competitie was het bouwen van een professioneel netwerk. Op de eerste competitiedag vond een roterend netwerkdiner plaats op Hotel Management School Maastricht om de interactie tussen de deelnemers te stimuleren, waarbij alle partners een eigen tafel hosten. Verder vond er een interactieve sessie plaats waar de studenten in een informele sfeer advies konden vragen aan de professionals. De wedstrijd werd afgesloten met een prijsuitreiking in de Rebelle in Maastricht.

Winnaars EMCup 2019
First Place / winner: Shannon College of Hotel Management 
Second Place: VIVES – University of Applied Sciences 
Third Place: University College of Northern Denmark 
Best Team Photo: Shannon College of Hotel Management 
Best Introduction movie: Escola Universitària de Turisme I Direcció Hotelera (UAB)
Best Rumour around the brand: TIO University of Applied Sciences 
Best Academic Paper: The Norwegian School of Hotel Management 
Best Pitch – Paper: Stenden Hotel Management School 
Best Pitch – Case: Shannon College of Hotel Management 
Best Debate: Shannon College of Hotel Management
Best Idea: Team 18 – Dominik Prochádzka, Hubertus Kempen, Jana Reig, Mirthe Kraus 
Best Networker: Mehmet Yasin Kizik – Özye ? in University of Applied Sciences 
Best Team Spirit: Budapest Business School – University of Applied Sciences 
Resume Application Award: Lotte Willems – Breda University of Applied Sciences