17 november – Foodie Festival Amsterdam

Masterclasses, workshops en een pop-up kookboekhandel

Ook dit jaar organiseren de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam weer het Foodie Festival op 17 november. Het Foodie Festival vindt plaats tijdens de Kookboekenweek en is hét culinaire evenement van het jaar voor kookliefhebbers en bakfanaten. Dit jaar staat het kookboek in al zijn facetten centraal. In het historische pand van de Bijzondere Collecties aan de Oude Turfmarkt in Amsterdam kunnen culi’s terecht voor een interview of signeersessie met je favoriete kookboekschrijver, masterclasses, wijnproeverijen en een pop-up kookboekhandel.

Exclusieve dag boordevol culinaire events
Tijdens Foodie Festival hoeft echt niemand zich te vervelen. De hele middag door worden er verschillende evenementen rondom gastronomie en kookboeken georganiseerd aan de Oude Turfmarkt. Zo schuif je bijvoorbeeld aan bij een interview met kookboeklegende Janny van der Heijden of met Amsterdams bekendste patissier Cees Holtkamp in het Museumcafé. Liever horen hoe je de perfecte foodfoto maakt voor je Instagramaccount? Topfotograaf Jan Bartelsman geeft je zijn tips and tricks tijdens een masterclass foodfotografie. Of duik met chef Danny Jansen, bekend van 24Kitchen, de geschiedenis in en leer alles over zijn passie voor historische kookboeken. Voor je met een nieuwe aanwinst uit de pop-up kookboekhandel de deur uit loopt, sluit je de dag af met een heerlijke wijnproeverij onder leiding van vinologe en historica Mariëlla Beukers.

Informatie over Foodie Festival:
Het Foodie Festival is onderdeel van de Kookboekenweek (10 t/m 18 november) en vindt plaats op zaterdag 17 november van 12:30 uur – 18:30 uur in de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam op de Oude Turfmarkt 129 in Amsterdam.

Tickets zijn verkrijgbaar vanaf €17,50. Voor de masterclasses gelden toeslagen.
Voor het volledige programma van Foodie Festival 2018 en de verkoop van tickets, zie: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-foodie-festival-2018-50165942685

Foodie Festival wordt mede mogelijk gemaakt door: Het Huizinga Instituut; Hotel de l’Europe; Stichting Gastronomische Bibliotheek; CPNB; Amsterdam School for Historical Studies; Singel Uitgeverijen; Pitch PR & Communicatie, Fontaine Uitgevers en de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam.