Oppo Ice Cream al na eerste jaar in top 5 meest verkocht ijs

Low-calorie ijs Oppo breidt verder uit met twee nieuwe smaken

Vanaf het moment dat Oppo in de schappen ligt bij de Albert Heijn is het label een succes. Het caloriearme roomijs heeft zijn plekje naast marktleider Ben & Jerry’s weten te bemachtigen. In plaats van met de gebruikelijke room en suiker wordt Oppo bereid met verse weidemelk, virgine kokosolie en steviablad. Dit betekent dat een bolletje zo’n 40 calorieën bevat, ongeveer een kwart van traditioneel roomijs. Het Oppo assortiment wordt binnenkort aangevuld met twee nieuwe smaken: Speculoos Crunch en Raspberry & Vanilla.

Het aanbod van caloriearm ijs in de Europese supermarktschappen is in 2018 flink toegenomen. Oppo Ice Cream komt vaak als beste uit de verschillende consumententesten als het op de smaak aankomt. Verschillende analyses laten zien dat het sentiment overwegend positief is bij Oppo, waar de concurrentie nog wel eens wat te wensen overlaat. Daardoor is het herhaalaankoop-percentage bij Oppo veel hoger, namelijk 23%, versus 15% voor Halo Top en 13% voor Breyers (Bron: KWP UK).

Voor Charlie en Harry Thuillier, oprichters van Oppo Ice Cream, is dit fantastisch nieuws: ”We zien de concurrentie natuurlijk snel toenemen in caloriearm ijs, daarom blijven we doorontwikkelen op geweldige smaken gemaakt van premium producten. En dat wordt beloond door de consument.

Momenteel is Oppo in Nederland verkrijgbaar in drie smaken: Colombian Chocolate and Hazelnut, Salted Caramel en Choc Chip Cookie Dough. Dit assortiment zal begin januari worden uitgebreid met de verrassende smaken Speculoos Crunch en Raspberry & Vanilla.  

Zin in jezelf nog eens extra te verwennen? Zorg dan dat je 15 oktober in de startblokken staat. Die week biedt Oppo namelijk twee tubs voor de prijs van één aan bij Albert Heijn. Mocht je deze actie net missen, niet getreurd want in de week van 12 november krijg je €1 korting op jouw favoriete smaak. 

Over Oppo Ice Cream 
Oppo Ice Cream is in 2014 opgericht door de broers Charlie & Harry. Oppo produceert ijs met minder suiker en calorieën, waardoor je op een gezonde manier optimaal kunt genieten. Op dit moment is Oppo in Nederland verkrijgbaar in de smaken Colombian Chocolate and Hazelnut en Salted Caramel en Choc Chip Cookie Dough. Deze drie smaken zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn in Nederland en België, met uitzondering van AH to go’s. Voor de dichtstbijzijnde winkel bij jou in de buurt kijk op: www.oppobrothers.nl/store-finder/