Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer opent officieel haar deuren

Na 15 jaar opent de voormalige Ridder brouwerij haar deuren opnieuw als totaalconcept Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer

Na maanden voorbereiding werd gisterenmiddag Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer op feestelijke wijze geopend. Ondernemers Tom de Lepper en Charles van Goch maakten van de gelegenheid gebruik om een aantal toonaangevende hospitality netwerken uit te nodigen voor dit ‘End of Summer Event’. Onder de aanwezigen bevonden zich onder andere de partners van HotelloTOP (een netwerk van afgestudeerden aan de internationale hoge hotelscholen) en de leden van Les Amis GastrEUnomiques (een netwerk van Euregionale horecaleveranciers)  aanwezig, naast diverse andere genodigden.


Opening Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer
Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer kent een rijke geschiedenis. Zo is in deze brouwerij, die voormalig stadsbrouwerij de Ridder werd genoemd, ook lokaal gebrouwen. Ook dit komt terug in het nieuwe totaalconcept van Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer; een brouwerij, proeflokaal, rondleidingen, brasserie en bar en bierwinkel is allemaal onder één dak gebracht. Feestelijk werd er geproost op de officiële opening met een eigen gebrouwen Ridder Maltezer biertje. Ondernemers Tom de Lepper en Charles van Goch hebben de genodigden toegesproken, waarna er de mogelijkheid was om het pand te bezichtigen. De middag werd feestelijk afgesloten met een netwerkborrel.

De Maltezer gedachte
Iets goed doen voor een ander, de helpende hand aanreiken, dat is de Maltezer gedachte. Deze gedachte werd in ere gehouden tijdens de opening; in plaats van een cadeau werd alle genodigden gevraagd een donatie te doen aan de Sint Martinuskerk te Wyck. Pastoor Tadier C.O. van de heilige Martinuskerk in Wyck was dan ook aanwezig om de brouwerij officieel in te zegenen. Gastspreker tijdens de opening was Dhr. Dane Munro; Historicus, latinist en culturele tolk. Kortom twee bijzondere gasten om de Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer officieel en feestelijk te openen.

Maastricht bepaalt
Daarnaast werd het startschot gegeven voor de wedstrijd: ‘Maastricht bepaalt’. Tot 15 september kunnen bij de Stadsbrouwerij en bij diverse horecalocaties in de stad, diverse proefbrouwsels worden geproefd. De gasten kunnen vervolgens hun mening geven over het betreffende proefbrouwsel. Na 15 september wordt vervolgens het definitieve recept samengesteld. Tijdens de horecabeurs BBB in oktober in het Mecc in Maastricht, zal het eerste Maastrichter Maltezer bier zal worden gepresenteerd.

End of Summer Event 2018
Parallel aan de officiële opening van Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer vond voor de tweede keer het End of Summer Event plaats in Maastricht. Een evenement dat in het teken staat van netwerken, nieuwe mensen ontmoeten en bourgondisch genieten. Daarom vindt het ook plaats aan de vooravond van het Preuvenemint. De aftrap vond dit jaar plaats bij Koninklijke Mosa, waar Rino Soeters (LBG Group) en José Maase (Mosa) in ‘Ten minutes of Passion’ de deelnemers toespraken met een gepassioneerd verhaal in lijn met duurzame hospitality. Het programma bij Mosa werd afgesloten met een Power meetup. Een energizer voordat iedereen naar Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer, waar vervolgens nog lang genetwerkt kon worden.