10 weetjes over hotdogs waar je geen weet van had

Vier National Hotdog Day vandaag met de producten van Bunlimited

Hotdogs zijn dé trend van het moment, daar kunnen we niet omheen. Nadat 2018 al werd uitgeroepen tot jaar van de hotdog, is vandaag ook nog eens de dag van de hotdog! So we say: Happy National Hotdog Day! Waarmee kan deze dag beter gevierd worden dan met de knotsgekke hotdog gear van Bunlimited? Zowel de hot dog meal kit als de losse producten van Bunlimited zijn vanaf nu te verkrijgen bij Albert Heijn. Met Bunlimited customize jij je hotdog gewoon thuis! Easy does it! Dus nodig je vrienden en familie uit en vier National Hotdog Day met de producten van Bunlimited.

Wiens guilty pleasure is het niet? Een ouderwets broodje hotdog! Maar wist je dit al over deze oeroude snack?

  • Dat de eerste hotdog al in de 13e eeuw werd gemaakt? 
  • Dat het woord hotdog afkomstig is van het Duitse dachshund, wat teckel betekent? En ja, Amerikanen zijn nou eenmaal niet zo goed in andere talen dan Engels 😉 
  • Dat de naam vermoedelijk is ontstaan naar aanleiding van een cartoon van de Amerikaanse tekenaar Tad Dogan die rond 1900 een blaffende teckel tussen een broodje tekende, omdat er tijdens de plaatselijke polowedstrijd teckelworstjes werden verkocht voor de honden van de bezoekers. 
  • Dat de allergrootste hotdog zo’n 60 (!!) meter lang was? Gemaakt door Japanse bakkers. 
  • Dat de allerduurste hotdog, onder andere belegd met foie gras, zwarte truffel en kaviaar, maar liefst 160 dollar kost? 
  • Dat Joey “Jaws” Chestnut het wereldrecord hotdog eten op zijn naam heeft. Hij duwt maar liefst 72 hotdogs (inclusief broodje) naar binnen in tien minuten. 
  • Dat hotdog dé guilty food pleasure is van keukenprinses Martha Stewart? 
  • Dat New York dé hotdogstad bij uitstek is? Je vindt hier hotdogstands op bijna elke straathoek. 
  • Dat een hotdogverkoper op Manhattan een lousy 300 duizend dollar per jaar kwijt is voor een vergunning? Reken maar uit hoeveel hotdogs van 1 dollar 50 je daarvoor moet verkopen! 
  • En de lekkerste hotdog van Nederland? Die vind je in Numansdorp bij De Verleiding. Chef Bas Wigant won dit jaar op horecabeurs HORECAVA de prijs voor De Beste Hotdog van Nederland. Op naar Numansdorp dus!

Nog niet genoeg van guilty food pleasures? Neem gauw een kijkje op het spiksplinternieuwe platform van Bunlimited www.bunlimitedblog.nl. Dit online platform staat bomvol artikelen over je favoriete guilty food pleasures. Van hotdog selfies tot de geschiedenis van de hotdog tot de guilty food pleasures van de celebs.

Over Bunlimited
Gezinnen van tegenwoordig zijn druk, druk, druk. Er zijn nog maar weinig momenten om samen te genieten, lol te hebben en gezellig samen te eten. Mede daarom is er nu Bunlimited. Bunlimited brengt fun terug in food. In een handomdraai heb je jouw favo customized hotdog op je bord en het zelf samenstellen is nog leuk ook. Bunlimited is in Albert Heijn verkrijgbaar in de vorm van een meal kit en in losse producten. De meal kit bestaat uit 4 classic hotdogs, gebakken uitjes, ketchup en mosterd en is te koop voor €4,49. De losse range bestaat uit 4 classic hotdogs (€2,19), 4 spicy mexican hotdogs (€2,19), tub sliced pickles (€1,50), tub curry onions (€1,50), honey-mustard saus (€1,50) en chipotle saus (€1,50). De slogan is niet voor niets #yourdogyourway!  www.ah.nl/producten/merk/bunlimited