Deelnemende wijnregio’s Wine Regions Event 14 maart 2018 bekend!

Twaalf verschillende wijnregio’s en opkomende landen vertegenwoordigd op nieuw wijnevenement

Op woensdag 14 maart 2018 vindt in het Amstel Boathouse Amsterdam het eerste ‘Wine Regions Event’ plaats. Deze beurs richt zich op de Nederlandse wijnprofessional en is een gezamenlijk initiatief van Perswijn Magazine en Pitch Communicatie & PR. Op dit eendaagse event presenteren twaalf wijngebieden en opkomende wijnlanden hun wijnen aan importeurs, retailers, sommeliers, chefs, inkopers en journalisten. Tevens zijn er gedurende dag diverse masterclasses te volgen. Bezoek aan het evenement is gratis voor wijnprofessionals. Aanmelden kan via deze link.

Anderhalve week voorafgaand aan de beurs bevestigt de organisatie de deelnemers. Initiatiefnemer Robert Verhoeven: “Bezoekers van Wine Regions Event kunnen een mix verwachten tussen bekende wijnregio’s en absolute nieuwkomers op de Nederlandse markt”. Zo zijn er domaines uit het Franse Pays d’Oc en de Elzas aanwezig en bodega’s uit het Spaanse Ribera del Duero. Libanon, Turkije, Georgië en Moldavië slaan voor de gelegenheid de handen ineen onder de noemer Cradle of Wine. Ook Amerika vinden we terug met wijnen van wineries uit New York en Californië. Spanje is vertegenwoordigd met biologische wijnen uit verschillende Spaanse wijnregio’s. Ook kan de bezoeker wijnen uit Europese landen als Oostenrijk, Zwitserland, Italië en natuurlijk Nederland verwachten.

Tevens zijn er op Wine Regions Event stands van wijngerelateerde organisaties te vinden waaronder Coravin, XI Wine Systems en Cazebonne wijnreizen.

Aanmelden voor Wine Regions Event
Bezoek aan het evenement is gratis voor alle Nederlandse en Belgische wijnprofessionals. Inmiddels hebben zich al meer dan 600 bezoekers aangemeld. Aanmelden kan nog steeds via deze link.

Masterclasses
Gedurende de dag worden er diverse masterclasses verzorgd door de aanwezige wijnlanden. Deze zijn toegankelijk voor alle bezoekers van het event met vrije inloop. Let wel, vol = vol. Het programma voor de masterclasses is als volgt:

11:30 – 12:15     Alpe Adria
12:45 – 13:30    Turkije
14:00 – 14:45    Georgië
15:15 – 16:00    Libanon
16:30 – 17:15    Kroatië

Het definitieve programma inclusief workshops en een deelnemersoverzicht is ook online terug te vinden op www.wineregionsevent.com.

Over Perswijn Magazine
Perswijn is het belangrijkste onafhankelijke wijntijdschrift van Nederland. Het verschaft informatie over wijnen uit de gehele wereld en is altijd op zoek naar nieuwe en verrassende ontdekkingen. Het staat vol met boeiende en leesbare artikelen over de meest uiteenlopende wijnen en wijngebieden, geschreven door bekende wijnjournalisten Geen droge kost, geen wijnsnobisme, maar zakelijke informatie voor iedereen die van een goed glas wijn houdt. Wijn is verrassend gewoon en Perswijn draagt dat uit. Het blad wordt zeer gewaardeerd om zijn objectieve en actuele wijninformatie. Voor elk nummer worden door een deskundig panel honderden wijnen kritisch geproefd. www.perswijn.nl

Over Pitch Communicatie en PR
Een trendsettend bureau in het promoten van food, wijn en hospitality labels. Al meer dan tien jaar heeft Pitch PR een sterke focus op de food- en wijn business en wordt er gewerkt aan opdrachten die uitblinken in smaak, innovatie, duurzaamheid of een ijzersterke prijs/kwaliteit. Pitch PR bestaat uit circa 10 communicatieprofessionals en analyseert, creëert en activeert merken. Dagelijks voert het team van Pitch PR de dialoog met alle media, influencers en bloggers in de wereld van food, wijn, spirits & hospitality. Het bureau wordt herkend als ‘Most Significant PR Agency in the Netherlands’ door Meininger’s Wine & Spirits International. www.fantastig.nl