Wine Regions Event: “Van New York State via Zwitserland naar Libanon”

Circa 350 wijnprofessionals maken ultieme wijnreis op één middag

Op woensdag 14 maart 2018 vond in het Amstel Boathouse Amsterdam het ‘Wine Regions Event’ plaats. Dit evenement werd dit jaar voor het eerst georganiseerd door Pitch Communicatie & PR en Perswijn Magazine. Met meer dan 350 wijnprofessionals over de dag verdeeld kijkt de organisatie terug op een succesvolle eerste editie. Tijdens het evenement presenteerden vele wijngebieden en opkomende wijnlanden hun wijnen aan de Nederlandse wijnmarkt. Daarnaast waren de door de verschillende wijnregio’s georganiseerde masterclasses drukbezocht. Klik hier voor een impressie van de dag.

De volgende wijnlanden en wijnregio’s waren te vinden op Wine Regions Event 2018: New York Wines, California Wines, Emilia Romagna, Toscane, Marche, Pays d’Oc IGP, Moldavië, Turkije, Georgië, Libanon, Ribera del Duero, Oostenrijk, Zwitserland, Elzas, en Nederland. Ook was Spanje aanwezig met Biologische wijnen uit Rioja, Valencia, Cava en Tierra de Castillia. Daarnaast werden er ook producten van wijngerelateerde organisaties gepresenteerd. Zo waren er bedrijven als Coravin, XI Wine Systems en Cazebonne wijnreizen aanwezig.

Vijf masterclasses
Gedurende de dag werden er diverse masterclasses verzorgd door de aanwezige wijnregio’s. In 45 minuten werden geïnteresseerden volledig bijgepraat over Alpe Adria, Turkije, Georgië, Libanon en Kroatië. Tijdens de masterclasses werd er dieper ingegaan op de verschillende terroirs, druivenrassen en vinificatiemethoden van de betreffende regio’s en werd er uiteraard naar hartenlust geproefd.

Over Pitch Communicatie & PR
Een trendsettend bureau in het promoten van food, wijn en hospitality labels. Al meer dan tien jaar heeft Pitch PR een sterke focus op de food- en wijn business en wordt er gewerkt aan opdrachten die uitblinken in smaak, innovatie, duurzaamheid of een ijzersterke prijs/kwaliteit. Pitch PR bestaat uit circa 10 communicatieprofessionals en analyseert, creëert en activeert merken. Dagelijks voert het team van Pitch PR de dialoog met alle media, influencers en bloggers in de wereld van food, wijn, spirits & hospitality. Het bureau wordt herkend als ‘Most Significant PR Agency in the Netherlands’ door Meininger’s Wine & Spirits International. www.fantastig.nl 

Over Perswijn Magazine
Perswijn is het belangrijkste onafhankelijke wijntijdschrift van Nederland. Het verschaft informatie over wijnen uit de gehele wereld en is altijd op zoek naar nieuwe en verrassende ontdekkingen. Het staat vol met boeiende en leesbare artikelen over de meest uiteenlopende wijnen en wijngebieden, geschreven door bekende wijnjournalisten Geen droge kost, geen wijnsnobisme, maar zakelijke informatie voor iedereen die van een goed glas wijn houdt. Wijn is verrassend gewoon en Perswijn draagt dat uit. Het blad wordt zeer gewaardeerd om zijn objectieve en actuele wijninformatie. Voor elk nummer worden door een deskundig panel honderden wijnen kritisch geproefd. www.perswijn.nl