Lancering internationale campagne “French Touch” in Nederland

Duizenden nationale retail locaties, speciaal magazine en Frans theaterspektakel in Amsterdam

In aanwezigheid van Zijne Excellentie Philippe Lalliot, de Franse Ambassadeur in Nederland, is vandaag de campagne French Touch “La Belle Vie” officieel gelanceerd in Nederland. French Touch “La Belle Vie” is een grote internationale campagne waarin de Franse art de vivre centraal staat. Dit jaar wordt de campagne voor het eerst in Nederland georganiseerd. De introductie van de campagne vond plaats in Amsterdam in het bijzijn van CEO’s en directieleden van grote participerende merken als Total, L’Oréal, TUI, Pierre & Vacances, ClubMed en vele anderen. www.frenchtouchlabellevie.nl.

French Touch: een commerciële, culturele én media campagne
“Allereerst is French Touch “La Belle Vie” een feest ter ere van de Frans-Nederlandse vriendschap”, vertelt Daniel Teboul, algemeen directeur French Touch: “Nederlanders houden van Frankrijk, dat blijkt wel uit het feit dat er jaarlijks 4 miljoen Nederlanders Frankrijk bezoeken. In partnerschap met de Franse Ambassade in Nederland en een groot aantal commerciële partners, organiseren wij daarom dit jaar de French Touch campagne voor het eerst in Nederland.”

120.000 gratis magazines
Tijdens de campagne wordt er van 20 maart t/m 20 april een aantal commerciële, culturele en feestelijke acties opgezet. Zo vinden consumenten in duizenden retail locaties in de vijf grote Nederlandse steden speciale French Touch aanbiedingen. Het gaat hierbij om producten die symbool staan voor de Franse art de vivre. Daarnaast verschijnt speciaal voor deze campagne de glossy French Touch “La Belle Vie”, een gratis magazine in een oplage van 120.000.

Ivo Niehe presentator slotshow in Theater Amsterdam
De campagne wordt spetterend afgesloten met een grote show in Theater Amsterdam op 20 april, waarin artiesten en vooraanstaande personen uit de Franse en Nederlandse mode- en filmwereld optreden. Enkele grote namen die acte de présence zullen geven zijn: Louane, Ellen ten Damme, Thomas Dutronc, Jean Charles de Castelbajac, Le Lido de Paris. Ivo Niehe is de presentator van de show.

Kick-off met Franse Ambassadeur
De Franse Ambassadeur in Nederland, Zijne Excellentie Philippe Lalliot, was persoonlijk aanwezig bij de kick-off van de campagne in the Harbour Club Amsterdam Oost. Hij haalde de eeuwenoude en nauwe samenwerking op politiek, economisch en cultureel vlak aan: “Als Franse Ambassade in Nederland zijn wij bewust partner in deze campagne, die de hechte band tussen Frankrijk en Nederland nog eens benadrukt. Het is een unieke samenwerking door de enorme diversiteit aan partners uit de culturele, food- en reisbranche. Met French Touch La Belle Vie hopen we Nederlanders te blijven interesseren voor de Franse manier van leven.”