SHIRAZ: Amsterdams állereerste wijnbar met wijnboutique

Proef, ontspan en geniet thuis opnieuw van een van de 140 verrassende wijnen

Een wijnbar met aangrenzende wijnboutique in hartje Amsterdam. Geen droom, maar een werkelijkheid met de naam SHIRAZ. Een plek net zo mysterieus als de naam doet klinken: ontspannen met een licht Oosterse touch. Anders dan de naam doet vermoeden worden er bij SHIRAZ maar liefst 140 verschillende wijnen geschonken, afkomstig uit elke uithoek van de wereld. Geniet van iets nieuws of van een vertrouwde favoriet. Er is alleen één voorwaarde: deel fijne momenten. De happen bij SHIRAZ zijn dan dus ook uitsluitend om te delen met je tafelgenote(n). Deel je je wijn liever niet? Loop dan naar de stijlvolle wijnboutique next door om je favoriete fles van de kaart mee te nemen voor thuis.

SHIRAZ is een wijnbar aan de Lijnbaansgracht in Amsterdam. Deze Jardin des Vins is de plek om nieuwe wijnen te ontdekken óf te genieten van het oude vertrouwde. De sfeer van de bar is geïnspireerd op de eeuwenoude geschiedenis van de Shiraz druif: een blend van het Midden-Oosten en traditioneel Frans. Uiteraard in een eigentijds jasje. Neem plaats op de loungebank voor de open haard of aan de hoge tafels en voel je direct thuis!

Ontdek en deel
Bij SHIRAZ zijn naast de 100% Shiraz wijnen ook andere druiven goed vertegenwoordigd en vind je wijnen afkomstig uit elk deel van de wereld. Lastig om te kiezen? Het team van SHIRAZ laat gasten graag iets verrassends proeven. Het vakkundige personeel neemt je graag mee op een wine flight door verschillende wijngebieden in de wereld. Duizelt het dan nog steeds? SHIRAZ maakt gebruik van smaaksymbolen op de kaart in plaats van omschrijvingen. Makkelijk en herkenbaar voor iedereen. Ook een privé wijnproeverij met vrienden of vriendinnen behoort tot de mogelijkheden.

Bites uit de open keuken
Wat is een goed glas wijn zonder een lekkere bite? Alle happen zijn zo gepresenteerd dat je ze makkelijk deelt met je gezelschap. Ook hier wordt het kiezen je dus gemakkelijk gemaakt. Neem van alles wat en deel met elkaar. Daarna kun je voldaan naar huis zónder dat je een foto hoeft te maken van het etiket van die fles wijn die je zo lekker vond. Loop gewoon even de aangrenzende SHIRAZ Boutique des Vins in om een fles mee te nemen voor thuis. Of twee natuurlijk.

Over SHIRAZ
SHIRAZ is gevestigd aan de Lijnbaansgracht 267 in Amsterdam en van dinsdag t/m zondag geopend vanaf 15.00.  SHIRAZ is het gelukt om een warm, maar modern huiskamergevoel in het centrum van Amsterdam te creëren. SHIRAZ biedt een wijnkaart vol verrassingen, maar ook voor de klassiekers ben je aan het juiste adres. De wijnboutique die aan de wijnbar grenst en die binnendoor bereikbaar is, maakt SHIRAZ een unieke belevenis in het stadscentrum van Amsterdam.

Meer weten? Neem dan een kijkje op shirazamsterdam.nl en facebook.com/shirazamsterdam