Restaurant Locanda brengt het plezier van eten naar Amsterdam

Écht Italiaans eten in de Jordaan

Mensen blij maken, dat is het doel van de uit Milaan afkomstige Tomasso Maggi. En wie maak je nou niet blij met authentieke, versbereide Italiaanse gerechten? Precies! Om deze reden opende restaurant Locanda haar deuren in de gezelligste volksbuurt van Amsterdam, de Jordaan. Zes dagen per week worden gasten verwend met de heerlijkste Italiaanse, culinaire verwennerijen die bereid worden met 100% verse ingrediënten. Deze ingrediënten komen rechtstreeks uit Italië! Chef Bernardo Constatino draait zijn hand niet om voor een lasagnetta of een melanzane alla parmigiana. Geen ingewikkeldheden, geen tierelantijntjes: gewoon Italiaans eten op haar best.

Drijfveer
Restaurant Locanda opende deze zomer haar deuren in volksbuurt de Jordaan in Amsterdam en wordt met veel plezier gerund door Tomasso Maggi en zijn businesspartner Riccardo Bandi. De lol spat er vanaf! Zo staat de bediening bekend om haar gulle glimlach, tovert de kwaliteit van het eten een lach op je gezicht en is het restaurant zo ingericht dat iedereen kan genieten van een zorgeloos, ontspannen diner. Het interieur is onder handen genomen door Mezzo Atelier. Het resultaat: een hedendaagse, sfeervolle Italiaanse bistro.

Locatie
Dat de Jordaan de beste locatie is voor restaurant Locanda, zie je terug in het type mens dat in de Jordaan woont of hier graag komt. Restaurant Locanda weerspiegelt de Jordanese volksaard: enthousiast, down-to-earth, relaxt en authentiek. Oftewel la cucina Italiana meets Amsterdamse nuchterheid.

Menu en wijnkaart
Het lokale karakter van producten is van groot belang. Wie bij restaurant Locanda eet, proeft direct de kwaliteit van de verse, authentieke Italiaanse producten die twee keer per week uit Italië worden aangevoerd.  Bij restaurant Locanda barst de menukaart van Italiaanse heerlijkheden als risotto mantecato, cotoletta alla torinese al camino ’scabin style’ en natuurlijk mag een onweerstaanbare tiramisu niet ontbreken. Dat de Italiaanse keuken hand in hand gaat met aantrekkelijke wijnen hoeven we vast niet meer te vertellen. Hieraan is dan ook geen gebrek bij restaurant Locanda. De wijnkaart biedt een grote verscheidenheid aan wijnen waar alle grote Italiaanse namen vertegenwoordigd zijn. Veel van deze wijnen zijn nergens in Amsterdam te vinden. De wijnen worden rechtstreeks van kleine, Italiaanse wijnmakers geïmporteerd. Daarnaast kan het personeel je met hun wijnkennis de perfecte wijn-spijs combinaties aanbevelen.

De naam: Locanda
Locanda betekent letterlijk een herberg. Van oudsher stond een herberg voor het restaurant ‘next door’ waar reizigers graag kwamen om wat te eten en de nacht door te brengen. Het gaf garantie voor echt en simpel eten, gemaakt van de beste ingrediënten en traditioneel geserveerd in een gezellige, familiaire setting. Vandaag de dag is Locanda een synoniem voor een plek waar het mogelijk is te relaxen en te genieten van heerlijk, puur eten en drinken.

Praktische informatie
Restaurant Locanda is geopend op:

Dinsdag:             17:00 – 0:00
Woensdag:          17:00 – 0:00
Donderdag:         17:00 – 0:00
Vrijdag:               11:00 – 0:00
Zaterdag:            11:00 – 0:00
Zondag:              15:00 – 0:00

Restaurant Locanda vind je op de Eerste Anjeliersdwarsstraat 6 en is te bereiken via 020 – 423 39 11