Noble Kitchen; nieuw restaurant van Edwin Kats

Opening voorjaar 2018, regio ‘s-Hertogenbosch

Edwin Kats, patron cuisinier van restaurant Noble* in ‘s-Hertogenbosch, opent naar verwachting in het voorjaar van 2018 zijn tweede restaurant. Op dit moment wordt hard gebouwd aan Noble Kitchen. Het bijzondere restaurant vestigt zich op een nieuwe, internationale en prestigieuze golfbaan net buiten ’s-Hertogenbosch, die tevens in aanbouw is. Een zelfstandig, toegankelijk en dynamisch restaurant zonder exclusiviteit voor golfers. Het restaurant heeft in totaal 80 zitplaatsen en een terras met prachtig panoramisch uitzicht. Binnen en buiten is zodanig ontworpen dat de keuken in alle activiteiten centraal staat. Voor dit uitdagende project is Kats op zoek naar een nieuw team dat bijdraagt aan de start van Noble Kitchen.

Noble Kitchen

Noble Kitchen heeft een eigen en onderscheidend concept, van herkenbare klassiekers en traditionele toppers tot een creatieve mix uit de wereldkeuken. Edwin Kats is verantwoordelijk voor het Noble-DNA en drukt daarmee een belangrijke stempel op Noble Kitchen. In de keuken wordt onder andere gewerkt met een Robata Grill voor de vlees en visgerechten. Een sushi chef zal zorgen voor de bereiding van sushi en sashimi. Hiermee krijgt de menukaart een meer Aziatisch tintje vergeleken met de keuken van Noble in ‘s-Hertogenbosch. Voor dit uitdagende project is Kats opzoek naar pioniers die de pure en echte keuken omarmen en mee willen bouwen aan een unieke nobele wereld.

Noble Kitchen zal zich, met een uniek ontworpen gebouw, vestigen op de nieuwe prestigieuze golfbaan van initiatiefnemer en ondernemer Robert van der Wallen. De golfbaan is ontworpen door de gerenommeerde Amerikaanse golfbaanarchitect Kyle Phillips. Architecten Pieter Laureys en Patrick Russ hebben de binnen- en buitenkant van het restaurant ontworpen, met extra aandacht voor het unieke, panoramische terras met geweldig uitzicht. Noble Kitchen krijgt een tweede verdieping met flexibele ruimtes voor meetings, events, congressen en besloten diners.

Noble* & Edwin Kats
Edwin Kats, SVH meesterkok in de internationale keuken, behaalde voor zowel restaurant De Swaen als restaurant Vermeer één Michelin ster en voor restaurant La Rive in het Amstel Hotel zelfs twee Michelin sterren. Kats schreef twee kookboeken en vloog de hele wereld over. Geïnspireerd door zijn internationale ervaringen én gedreven door zijn passie voor het vak, opende hij in 2013 de deuren van restaurant Noble in ‘s-Hertogenbosch (80 zitplaatsen, 72 terrasplaatsen en private dining 14 gasten). In 2016 werd het harde werk van Edwin Kats bekroond met een Michelin ster voor Noble. Nieuwe uitdaging voor Kats is zijn nieuwe restaurant Noble Kitchen dat in het voorjaar van 2018 wordt geopend.