HYATT REGENCY OPENT IN AMSTERDAM

One-stop beleving voor zowel zakelijke reiziger als toerist met de Plantagebuurt als decor

Hyatt kondigt vandaag de opening aan van Hyatt Regency Amsterdam. Het eerste Hyatt Regency hotel dat zich vestigt in Nederland. Het upscale zakenhotel is gelegen in het centrum van de hoofdstad en grenst aan het opkomende stadsdeel Oost. Omgeven door het groen van de plantagebuurt, verbindt Hyatt Regency Amsterdam de elementen van stad en natuur. Zowel de zakelijke reiziger als toerist kan bij Hyatt Regency Amsterdam terecht voor een dynamische ervaring en one-stop comfort.

Hyatt Regency Amsterdam
Hyatt Regency Amsterdam is het derde hotel onder de Hyatt vlag. Bestaande hotels zijn het op luxury en lifestyle gerichte hotel Andaz Amsterdam Prinsengracht en select-service hotel Hyatt Place Amsterdam Airport.

“Hyatt Regency Amsterdam vormt een belangrijke mijlpaal voor Hyatt Regency en de verdere groei van het merk in Europa”, aldus Peter Fulton, group president Europe, Africa and Middle East. “Het hotel vult ons portfolio in Nederland goed aan en is de ideale plek voor zowel de zakelijke reiziger als toerist in Amsterdam.”

Het design van Hyatt Regency Amsterdam is weldoordacht en brengt de natuurlijke omgeving van het hotel en de rijke geschiedenis van de Plantagebuurt samen met de hedendaagse 24/7 lifestyle. Hierbij worden reizigers van alle gemakken en mogelijkheden voorzien om alles uit hun verblijf te halen en volledig naar eigen behoefte in te richten.

‘Voor Hyatt Regency staat het verbinden van mensen centraal, wij doen er dan ook alles aan om dynamische interacties te stimuleren. Van een snelle koffieafspraak of het delen van unieke culinaire ervaringen tot het faciliteren van multifunctionele ruimtes waar onze gasten samen kunnen komen om te werken, ontmoeten en genieten.”, zegt Toni Hinterstoisser, general manager voor Hyatt Regency Amsterdam en Andaz Amsterdam Prinsengracht. “Wij zijn overtuigd dat onze ruime accommodaties, vooraanstaande meeting faciliteiten en onderscheidende service, onze gasten van een one-stop beleving voorzien met al het nodige binnen handbereik.’’

De Kamers
Hyatt Regency Amsterdam biedt 211 goed ingerichte en comfortabele kamers, waarvan 15 suites. De ruim opgezette kamers variëren van 30 vierkante meter voor een standaard kamer tot 126 vierkante meter voor een suite.

Elke kamer is elegant gedecoreerd met bonte botanische kunstwerken. Inspiratie werd hiervoor geput uit de groene en boomrijke omgeving van het hotel, met de Hortus Botanicus en Artis om de hoek. Daarnaast maken flexibel meubilair, een ruime werkplek, imposante raampartijen en een buitengewoon luxe badkamer met rustgevende walk-in regendouche het verblijf van de gast compleet.

Culinaire Ervaringen in Mama Makan
De lobby stroomt naadloos over in restaurant en bar Mama Makan, het culinaire hart van het hotel met 150 zitplaatsen en eigen ingang. Het restaurant ademt de sfeer van een Nederlands Grand Café in Indonesië waar head chef Paul Verheul en zijn enthousiaste team authentieke en gedurfde aroma’s en smaken samenbrengen in een verleidelijke mix. Europese café gerechten en Indonesische specialiteiten voeren hierbij de boventoon. Samen vormen ze de basis voor een geweldig ontbijt, brunch, lunch of diner. In de bar worden unieke signature cocktails gemixt, gebruikmakend van exotische kruiden, specerijen en planten. Dit is ook de plek voor een kop vers gezette Javaanse koffie of een ijskoud drankje. Zodra het weer het toe laat, kunnen gasten genieten van het grote terras van Mama Makan.

Daarnaast kunnen hotelgasten op elk moment van de dag terecht in de café-style market voor verfrissende drankjes en heerlijke huisgemaakte lekkernijen. De market is 24 uur per dag geopend en geeft gasten de vrijheid iets te eten en drinken waar en wanneer zij dat willen.

Events
Hyatt Regency Amsterdam biedt meer dan 517 vierkante meter aan flexibele meeting- en eventfaciliteiten. Badend in het daglicht en voorzien van de beste audiovisuele apparatuur, zijn de slim ontworpen ruimtes geschikt voor ieder type event, van vergaderingen en conferenties tot feesten en bruiloften.

De belangrijkste eventlocatie van het hotel is de ballroom van 191 vierkante meter met zijn opvallende eikenhouten vloeren en hoge ramen van vloer tot plafond, uitkijkend op de Singelgracht. De zaal is zelfs bereikbaar via een aparte ingang. Het moderne en open ontwerp biedt eindeloze mogelijkheden voor aanpasbare lay-outs. De uitnodigende, naastgelegen foyer is ideaal voor koffiepauzes, break-out sessies of om te relaxen en anderen te ontmoeten. Voor kleinere groepen biedt het hotel drie individuele eventruimtes waaronder een boardroom. Variërend in grootte van 34 tot 51 vierkante meter kunnen de ruimtes apart of aangesloten worden gebruikt.

Activiteiten en Faciliteiten
Hyatt Regency Amsterdam biedt gasten verschillende opties om bij te komen en nieuwe energie op te doen, waaronder een volledig uitgerust 24-uurs fitnesscentrum met sauna, een ruime recharge room en een groot aanbod aan hardlooproutes door de stad of het nabijgelegen Oosterpark.

Over Hyatt Regency
Hyatt Regency creëert een omgeving waarin reizigers worden verbonden met wie en wat zij belangrijk vinden. Meer dan 175 gunstig gelegen stads- en resortlocaties, verspreid over 30 landen, dienen als een toegankelijke verzamelplek voor iedere gelegenheid; van efficiënte zakelijke bijeenkomsten tot onvergetelijke familievakanties. Gasten genieten hierbij van een one-stop beleving met een zeer compleet aanbod van diensten en voorzieningen binnen handbereik. Een goed afgestemd aanbod van ruimtes om te werken of te ontspannen, verrassende culinaire ervaringen, technologische hulpmiddelen om samen te werken en deskundige eventplanners die kunnen zorgen voor elk gewenst detail. Voor meer informatie kunt u terecht op www.hyattregency.com. Volg @HyattRegency op Facebook, Twitter en Instagram, en tag foto’s met #AtHyattRegency.

Over Hyatt Hotels Corporation
Hyatt Hotels Corporation, met hoofdkantoor in Chicago, is een toonaangevende wereldwijde hospitality organisatie met een portfolio van 13 vooraanstaande merken. Op 31 december 2016 bestond het aanbod uit 698 hotels en resorts in 56 landen. Opererend vanuit het doel om mensen in staat te stellen het beste uit zichzelf te halen, beoogt de organisatie waarde te creëren voor aandeelhouders, duurzame relaties met gasten op te bouwen en de beste professionals in de hotelindustrie aan te trekken. Dochterondernemingen van Hyatt Hotels Corporation ontwikkelen, bezitten, exploiteren, beheren en faciliteren licenties, franchiseovereenkomsten of diensten aan hotels, resorts, residenties en vakantiehuizen, onder andere onder de merknamen: Park Hyatt®, Miraval®, Grote Hyatt®, Hyatt Regency®, Hyatt®, Andaz®, Hyatt Centric®, The Collection geconsolideerd door Hyatt ™, Hyatt Place®, Hyatt House®, Hyatt Ziva ™, Hyatt Zilara ™ en Hyatt Residence Club®. Deze merknamen hebben locaties op zes continenten. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.hyatt.com.