HEMA introduceert geheel nieuw foodconcept: LEKKER HEMA

Eten waar je blij van wordt, eten op z’n leukst

HEMA wil met een nieuw foodconcept het dagelijks leven leuker en makkelijker maken. Want als er íets elke dag een belangrijke rol speelt in ons leven, dan is het eten. Het liefst elke dag gevarieerd en gezond. En lekker natuurlijk, want eten is om van te genieten. HEMA neemt je een deel van het zoek-, plan- en doe-werk uit handen door goed eten voor nu of straks aan te bieden. Eten waar je blij van wordt. Gisteren opende de eerste winkel met het volledig vernieuwde foodconcept in Tilburg: LEKKER HEMA.
LEKKER HEMA bestaat uit een geheel nieuw horeca- en take-awayconcept bomvol nieuwe, verse gerechten en producten, met een aansluitende kook-afdeling. “Met dit nieuwe concept richten we ons op de drie belangrijke HEMA-pijlers: kwaliteit, design en prijs. In de praktijk houdt dit in dat de nieuwe gerechten er allereerst uit zien om op te eten. Kleurrijke smoothiebowls, rijkelijk belegde pizza’s en sappige hamburgers die een glimlach op je gezicht toveren. Ook op kwaliteit hebben we vol ingezet. Alle nieuwe gerechten worden vers in de winkel gemaakt, voor de ogen van de klant. We kopen zoveel mogelijk direct in bij de bron, bij kleine boeren en telers, zodat we precies weten wat voor kwaliteit we inkopen. Ook hebben we de recepturen zelf ontwikkeld. En dat alles voor een aantrekkelijke prijs natuurlijk”, aldus Mischa Simons, executive director buying & merchandising hardgoods & food bij HEMA.

HEMA Tilburg
De winkel in Tilburg is volledig verbouwd en is de eerste winkel waar het nieuwe foodconcept LEKKER HEMA is ingevoerd. Deze opening is het startsein van een pilot met winkels in Tilburg, Antwerpen, Brussel, Maassluis en Veghel.

Zowel de take-away als het restaurantgedeelte in Tilburg is ingericht volgens het LEKKER HEMA concept. Zo haal je bij de take-away onder andere heerlijke warme stroopwafels, verse sappen, smoothiebowls en natuurlijk ook de warme rookworst. Het restaurantgedeelte heeft nu 175 zitplaatsen, met als echte eyecatcher een meterslange community-tafel met in het midden een gigantische boom. Hier geniet je vanaf nu van veel nieuwe gerechten, waaronder ambachtelijk gemaakte pizza’s uit de steenoven, verse saladebowls, soepen, vers gegrilde hamburgers en friet met allerlei lekkere toppings. Maar ook voor huisgemaakt gebak en versgeperste smoothies en sappen ben je bij HEMA aan het juiste adres.

Alle nieuwe gerechten worden in het restaurant vers bereid. Dat betekent dus ook dat het op basis van jouw eetwensen gemaakt kan worden. Het restaurant is omgetoverd tot een ontmoetingsplaats, met verschillende zitopstellingen.

HEMA worlds
Ook de andere afdelingen in HEMA Tilburg zijn verbouwd. De hele winkel onderging een transformatie volgens een internationaal concept, dat is ontwikkeld voor wereldsteden als Barcelona, Parijs en Londen, waar het al een groot succes is. En nu wordt het ook in Nederland, België en Luxemburg geïmplementeerd. Het belangrijkste verschil is dat de winkels overzichtelijker zijn en zijn ingedeeld in werelden. Nu is het voor klanten veel eenvoudiger om artikelen te vinden en met elkaar te combineren. Zo staan alle dames- en herenmode, producten voor de badkamer, keuken, en woonkamer bij elkaar. De indeling in werelden maakt in één keer duidelijk waar klanten moeten zijn. Veel kleinere winkels in Nederland zijn de afgelopen maanden al volgens dit concept ingericht, HEMA Tilburg is de eerste grote winkel waar dit is gebeurd.

Over HEMA
Sinds 1926 maakt HEMA het dagelijkse leven van haar klanten makkelijker en leuker. Met producten die opvallen door een goede kwaliteit, een goed ontwerp en een scherpe prijs. HEMA heeft meer dan 700 winkels in 7 landen, 17.000 medewerkers en circa 32.000 producten en diensten. Echt HEMA. www.hema.nl