Nikki Berghuis verkozen tot Talent of the Year 2017

“Nederland gastvrijer maken, zo wordt het leven een stukje leuker”

Tijdens Future Hotello, het netwerkevenement voor studenten aan Hotel Management Scholen dat vandaag plaatsvond in RAI Amsterdam, is Nikki Berghuis van Stenden University of Applied Sciences verkozen tot Talent of the Year 2017. Deze aanmoedigingsprijs is een initiatief van HotelloTOP en wordt jaarlijks uitgereikt aan een aanstormend talent die als Young Professional al erkend wordt als een echte Hotello.

Nikki Berghuis won de prestigieuze award mede door haar enthousiaste video-pitch over wat gastvrijheid voor haar betekent en hoe zij dit wil overbrengen op de mensen om haar heen. “Gastvrijheid is contact maken; ”be the reason someone smiles today”, aldus een vereerde Nikki Berghuis. Met deze positieve instelling wist zij finalisten Juliette Kromwijk en Joshua Koning van Tio University of Applied Sciences achter zich te laten. Naast een training gericht op persoonlijke ontwikkeling, aangeboden door Q-staff, kreeg zij ook een luxe Smit & Dorlas koffiepakket uitgereikt door de winnaar van de Misset Horeca Young Talent Award 2016: Melle van Uden.

De verkiezing
De Talent of the Year Award is een prijs die zich richt op studenten aan, of recentelijk afgestudeerden van, één van de erkende Nederlandse Hotel Management Scholen. De criteria voor de Talent of the Year zijn:

– Heeft bewonderenswaardig werk afgeleverd, of iets bijzonders in de praktijk gebracht (op school, in het werkveld, een onderzoek afgerond of deelgenomen aan buitenschoolse activiteiten)
– Wordt als young professional al erkend als een echte Hotello met de bijbehorende kernwaarden: gastvrij, energiek, sociaal vaardig, inventief en pragmatisch, ambitieus en met een grote werklust.

Nadat de nominaties waren gesloten heeft de selectiecommissie van HotelloTOP een TOP 3 samengesteld. Zij kregen de opdracht om een video-pitch te maken en moesten een vragenlijst invullen om hun motivatie kracht bij te zetten. Gebaseerd op deze elementen heeft de vakjury besloten wie Talent of the Year 2017 is.

De jury
De vakjury voor de Talent of the Year verkiezing bestond uit: Wenda Kielstra (Consumatics & HotelloTOP Advisory Council), Ewout Cassee (voormalig directeur Hotelschool The Hague), Klaas-Wybo van der Hoek (Stenden University of Applied Sciences), Sander Allegro (Allegro INNovations Hospitality Consultancy), Caroline Receveur (DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station), Marc van Boekholt (Blycolin), Pim Pelser (Brandvitamins & Hotello of the Year 2015), Harriët Koopman (Mystery Review & HotelloTOP Advisory Council) en Stephanie van Oorschot (HotelloTOP).