Geslaagde 4e editie van Future Hotello

Het netwerkevenement voor studenten & alumni van de Nederlandse Hotel Management Scholen

Voorafgaand aan het HotelloTOP Year Event vond vandaag Future Hotello plaats in RAI Amsterdam. Met ruim 200 studenten en 20 partner bedrijven was deze vierde editie wederom een groot succes. Tijdens dit evenement voor studenten en pas afgestudeerden aan Nederlandse Hotel Management scholen wordt de verbinding gemaakt tussen de opleiding en bedrijven in de gastvrijheidsbranche. Door het interactieve programma krijgen de studenten de mogelijkheid om op een informele manier in contact te komen met verschillende vertegenwoordigers vanuit de hospitality industrie.

Interactieve sessies

Na de opening hebben de deelnemers twee workshops gevolgd en deelgenomen aan de Reversed Interviews: een unieke gelegenheid waarbij de rollen waren omgedraaid. De partners van Future Hotello moesten namelijk solliciteren bij de studenten en hen overtuigen waarom ze juist bij hen moesten komen werken of stage lopen en wat hun bedrijf zo leuk en leerzaam maakt. ‘Het ontmoeten van al deze bedrijven in deze opzet is erg leuk, een super goede manier om ons de mogelijkheid te geven alles te vragen wat we willen weten.’ – Student Future Hotello.

Tijdens een van de workshops, verzorgd door FNV Horeca, stond Personal Mapping centraal. Personal Mapping brengt gedragsstijlen in kaart, hierdoor leerden de studenten over hun sterke punten en valkuilen. De andere workshop, verzorgd door Q-staff, ging met name over de stappen die studenten zouden kunnen nemen om hun dromen te realiseren. In een interactieve setting hebben de studenten ontdekt hoe zij hun toekomst vorm kunnen geven.

Keynote – Melle van Uden
Keynote speaker Melle van Uden, winnaar van de Misset Horeca Young Talent Award 2016 en General Manager van het Dikker & Thijs Fenice Hotel is een echte driver en hospitality fanaat. Op zijn 26e heeft hij al een bloeiende carrière opgebouwd. Tijdens zijn keynote heeft hij gedeeld hoe zijn carrière is gestart, welke keuzes hij heeft moeten maken en hoe hij snel succes heeft weten te behalen. Melle gaf de studenten mee ‘altijd trouw aan jezelf te blijven en je nooit op te offeren voor iemand’.

Talent of the Year Award
Aan het einde van het programma maakte Melle van Uden bekend dat Nikki Berghuis van Stenden University of Applied Sciences is verkozen tot Talent of the Year 2017, een aanstormend talent die als Young Professional al erkend wordt als een echte Hotello. Mede door haar enthousiaste video-pitch over wat gastvrijheid voor haar betekent en hoe zij dit wil overbrengen op de mensen on haar heen was ze de welverdiende winnares. “Gastvrijheid is contact maken; be the reason someone smiles today”, aldus een vereerde Nikki Berghuis.