Tulip Inn Amsterdam Airport opent haar deuren

Exploitatie door PingProperties, management door Louvre Hotels Group

Vanaf gister is het gloednieuwe Tulip Inn Amsterdam Airport officieel open. Het voormalig kantoorpand aan de Piet Guilonardweg 3 te Schiphol-Oost werd de afgelopen tien maanden geheel duurzaam getransformeerd tot een hip en groen hotel met 143 kamers. Het  hotel komt voort uit een overeenkomst tussen investeringsmaatschappij PingProperties en Louvre Hotels Group (LHG).  Bekijk hier: https://vimeo.com/191470758 onze sneak preview van vorige week, waarbij genodigden al kennis konden maken met dit bijzondere hotel middels komische theateracts en swingende muziek.

Groene oase op Schiphol
Binnen de samenwerking kreeg PingProperties met het hotellabel ‘Tulip inn’ de ruimte – binnen de omschreven brand standards – zelf invulling te geven aan een concept, doelgroep en uitstraling. Hierbij is gekozen om het hotel in te richten vanuit een uniek interieur- en belevingsconcept. Een trendy en duurzaam businesshotel dat haar gasten een luxe verblijf tegen een toegankelijke prijs biedt. De hotelkamers zijn uitgerust met comfortabele Auping bedden en verzorgingsproducten van Rituals maar ook de rest van het hotel is voorzien van alle denkbare gemakken als razendsnelle Wi-Fi, gratis shuttle service en gasten kunnen 24/7 terecht voor eten en drinken.

Michael Spetter – verantwoordelijk binnen Louvre Hotels Group Benelux voor alle management en franchise hotels – is ontzettend blij met het nieuwe hotel. “Dit is een zeer belangrijke uitbreiding voor Golden Tulip. Vanwege de locatie is het voor zowel (inter)nationale Leisure en zakelijke gasten van Golden Tulip een aanwinst. Bovendien is dit het tweede Tulip Inn hotel in Nederland waarbij Louvre Hotels Group zelf verantwoordelijk is voor het management“.

PingProperties exlpoiteert het hotel en Louvre Hotels Group neem het management voor haar rekening. Deze ontwikkeling past uitstekend bij de strategie van Louvre Hotels Group om de vertegenwoordiging in de grote steden en op luchthavens te vergroten.

Optimale Ligging
Het hotel ligt zeer gunstig gelegen langs de A9, vlak tegen Schiphol en Amsterdam aan. Met de gratis elektrische shuttle service is de gast binnen vijftien minuten op de luchthaven en met de trein binnen 12 minuten in het centrum van Amsterdam. Verder heeft het hotel 65 parkeerplekken op eigen terrein en beschikt het over diverse hotelfietsen waarmee de gasten bijvoorbeeld naar het naastgelegen Amsterdamse Bos kunnen gaan.

Green Key Gold
Het Tulip Inn Amsterdam Airport voert een Green Key Label, het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist. Het Gold label is het hoogst haalbare.

Over Louvre Hotels Group & Golden Tulip
Met ruim 1.175 hotels in 51 landen met een capaciteit van bijna 100.000 kamers is Louvre Hotels Group  één van de grootste internationale hotelketens. De keten eigendom van Jin Jiang International Holdings Co.,Ltd  een van China’s grootste bedrijven in de toersiten en reissector. Golden Tulip, onderdeel  van  Louvre  Hotels  Group,  heeft  meer  dan  50  jaar ervaring  in  de hospitality industrie en heeft ruim 275 hotels in het midden-, hoog-, en luxe segment. De merken Tulip Inn, Golden Tulip en Royal Tulip, bieden in Europa, het Midden Oosten, Afrika, Azië, het Pacifisch gebied en Amerika  een  internationale  standaard aan service en faciliteiten met een persoonlijke touch. Louvre  Hotels  Group  voert  naast  Golden  Tulip  de  merken  Première  Classe,  Campanile en Kyriad. Louvre Hotels Group is in de Benelux vertegenwoordigd met de merken Golden Tulip en  Tulip  Inn  (37  hotels),  Campanile  (20  hotels) en Première Classe (2 hotels). Zie voor meer informatie www.goldentulip.com of www.louvre-hotels.com.