Relais & Châteaux lid Bij Jef ontvangt Passion Trophy

De 580 leden van Relais & Châteaux kwamen op 16 november virtueel bijeen voor de 51ste internationale conferentie. Tijdens de conferentie deelde men tien trofeeën uit, waaronder de Passion Trophy aan Bij Jef. Andere hoogtepunten waren onder meer het bespreken van strategieën om werknemers aan zich te binden. De vergadering werd vanuit Parijs live uitgezonden naar meer dan duizend chef-koks, maîtres de maîtes, eigenaars en afdelingshoofden in vijfenzestig landen, verdeeld over vijf continenten.

Trofeeën voor uitmuntendheid       
Tijdens de conferentie werden aan tien hotels en restaurants trofeeën uitgereikt als erkenning voor het enthousiasme en de inzet van de leden in een moeilijke tijd. De prijzen laten zien hoe de vereniging haar gedeelde waarden tot leven brengt door unieke gastervaringen te creëren. De Passion Trophy, die werd uitgereikt door Hennesy, is dit jaar toegekend aan Bij Jef Hotel en Restaurant In Nederland.

‘‘Het is geweldig dat de passie die wij hebben, wordt gewaardeerd en gezien binnen deze prachtige organisatie met wereldwijd zoveel mooie huizen . Wij zijn dan ook ontzettend trots om de 2022 Passion Trophy in ontvangst te nemen. Onze grote dank gaat uit naar onze brigade want het is een echte team prestatie’’, aldus SVH Meestergastvrouw Nadine Mögling

De Passion Trophy staat voor “Going that extra mile to make things perfect”. Achter de ziel en de geest van een plek, gaat altijd de invloed van een persoonlijkheid schuil. Een Relais & Châteaux locatie blijkt vaak de passie van een mensenleven te zijn; altijd een liefdesverhaal, soms een familieverhaal. Een verhaal van gepassioneerde vrouwen en mannen, die in staat zijn hun creatieve visie en hun verlangen naar uitmuntendheid te verwezenlijken. Met een al even prachtig verhaal van een familie die zeven generaties teruggaat, sluit Hennessy Cognac zich bij Relais & Châteux aan om de Passion Trop toe te kennen aan deze soms miskende, maar altijd bewonderenswaardige helden.

Benieuwd naar de andere winnaars van de 2022 trofeeën, klik dan hier.

Relais & Châteux Careers
De leden van de vereniging hebben samen 42.000 mensen in dienst, en de conferentie was een goed moment om te praten over de veranderende wensen van medewerkers en hoe daarop beter in te spelen. Bijvoorbeeld door meer vertrouwen en verantwoordelijkheid te geven en tegelijk een goed evenwicht tussen werk en privéleven te creëren en een hogere beloning te bieden. Relais & Châteaux kondigde daarmee de lancering van haar nieuwe wervingswebsite Relais & Châteaux Careers aan, als onderdeel van een belofte om nieuw personeel aan te trekken en te behouden en de carrièremobiliteit binnen het Relais & Châteaux netwerk te verbeteren.

Ondanks de druk van de pandemie heeft Relais & Châteaux zich sterk ontwikkeld, aldus Anthony Torkington, algemeen directeur van de vereniging. “Ons hoofddoel, namelijk de Relais & Châteaux-familie tijdens de pandemie bijeenhouden, is bereikt: we zijn meer dan ooit verenigd”, zei hij.

Beter evenwicht tussen werk en privéleven
Philippe Gombert, voorzitter van Relais & Châteaux, zei dat de vereniging actief moet laten zien dat zij zich inzet en inspeelt op wat talent vandaag de dag zoekt. “Onze waarneming is dat jongeren een betere balans tussen werk en privéleven zoeken dan de vorige generatie,” zei hij. “Onze vacatures moeten dat evenwicht bieden en ruimte bieden voor de levensvreugde die zo essentieel is om onze gasten het enthousiasme te bieden waarnaar zij op zoek zijn. Onze toezeggingen aan jongere generaties zullen alleen oprecht zijn als we de moeite nemen om ze na te komen. Onze geloofwaardigheid hangt ervan af.”

Met de aankondiging van de lancering van een nieuw carrièreportaal in Q1 2022, zal de tool Relais & Châteaux helpen positioneren als werkgeversmerk. De doelstellingen zijn tweeledig: medewerkers de mogelijkheid bieden om hun carrière binnen het netwerk te ontwikkelen en het talent van morgen voor Relais & Châteaux aantrekken.

Relais & Châteaux         
Relais & Châteaux, opgericht in 1954, is een vereniging van 580 unieke hotels en restaurants over de hele wereld, eigendom van en uitgebaat door zelfstandige ondernemers – in de meeste gevallen families – verenigd door een passie voor hun vak en de wens om een authentieke band met hun gasten tot stand te brengen. Aanwezig op alle vijf continenten: van de wijngaarden van Napa Valley en de Franse Provence tot de stranden van de Indische Oceaan. Het biedt een kennismaking met een levensstijl geïnspireerd door de plaatselijke cultuur en een unieke duik in de menselijke geschiedenis. Relais & Châteaux nodigt reizigers uit alle hoeken van de wereld uit om te genieten van “heerlijke reizen”, te proeven van de onnavolgbare levenskunst die geworteld is in elke lokale cultuur en om unieke en onvergetelijke ervaringen te delen. Relais & Châteaux-leden worden gedreven door de wens om de rijkdom en diversiteit van de keukens en gastvrijheidstradities over de hele wereld te beschermen en te promoten.   

www.relaischateaux.com