Dompel je onder in de 10 mooiste zwembaden van Relais & Châteaux

Amsterdam, 5 februari 2024 –  Groot of klein, rond of rechthoekig, uiteindelijk maakt niet het formaat maar een adembenemende omgeving of een verrijkend uitzicht dat een zwembad één van de fijnste plekjes is om je onder te dompelen in ultieme ontspanning. Droom weg bij deze 10 prachtige
zwembaden van de leden van Relais & Châteaux.
01
ZEN AAN ZEE
RELAIS & CHÂTEAUX HOTEL SEESTEG, Norderney, Duitsland
Relais & Châteaux Hotel Seesteg was ooit een 18-eeuws pakhuis dat bij stormachtig weer ter opslag gebruikt werd. Tegenwoordig is het een toevluchtsoord om tot rust te komen in een van de 16 Scandi-chique kamers met uitzicht over de Noordzee. Het panorama uitzicht is nog beter vanaf het dak waar 
het 20 meter lange zwembad met oneindige rand de ilussie wekt dat het water rechtstreeks de zee in stroomt.

02
ALPINE SPA
RELAIS & CHÂTEAUX LENKERHOF GOURMET SPA RESORT, Lenk im Simmental, Zwitserland
Het Zwitserse dorp Lenk im Simmental is al 334 jaar de thuisbasis van een spahotel en deze traditie wordt vandaag de dag voortgezet in Relais & Châteaux 
Lenkerhof. Hoewel er een binnenzwembad is om baantjes te trekken, is het buitenzwembad met prachtig uitzicht op de bergen de echte eyecatcher. Het water komt uit de natuurlijke Lenkerbron en de temperatuur wordt opgevoerd tot 34°C, terwijl de fonteinen zachtjes alle spanning uit je spieren masseren.

03
ROMANTISCH PARADIJS
RELAIS & CHÂTEAUX SECRET BAY, Portsmouth, Dominica
Dominica is een van de minst ontwikkelde Caribische eilanden, waar men in plaats van grote resorts weelderige begroeiing vindt. De groene bomen en bladeren zorgen ervoor dat de 16 ruime villa’s van  Relais & Châteaux Secret Bay gehuld zijn in privacy. Wanneer je in het zwembad van de Zabuco 
Honeymoon Villa stapt, met niets anders dan de zee en de toppen van Cabrits National Park in de verte kan het voelen alsof de tijd even stil staat.

04
OASE VAN RUST
RELAIS & CHÂTEAUX VILLA DES ORANGERS, Marrakech, Marokko
De medina van Marrakech is rumoerig en chaotisch, maar stap binnen bij Relais & Châteaux Villa des Orangers en vind een oase van rust op een landgoed
vol tuinen en fonteinen. Neem een duik in het  privézwembad van Riad Millésime waar betegelde 
nissen intieme ruimtes creeëren.De bananenpalmen 
en olijfbomen bieden schaduw en koude drankjes zijnbinnen handbereik.

05
DROMEN BIJ DE DOURO
RELAIS & CHÂTEAUX THE YEATMAN, Vila Nova de Gaia, Portugal
Relais & Châteaux The Yeatman ligt op de zuidelijke oever van de rivier de Douro en biedt een prachtig uitzicht op de stad Porto, die op de Werelderfgoed
lijst van UNESCO staat. Rondom het hotel staan historische huizen van Porto, waar de meest traditionele versterkte wijnen rijpen in enorme eiken vaten. Het buitenzwembad, in de vorm van een karaf, past naadloos in dit hotel met wijnthema. Het is een ware oase van rust die uitnodigt tot ontspanning, met een fascinerend uitzicht over de stad en de rivier, zelfs onder water. Wat is een betere plek om je dorst te lessen?

06
STADS JUWEEL
RELAIS & CHÂTEAUX HOTEL ALBERGO, Beiroet, Libanon
Beiroet is een bruisende stad met vele prachtige rooftops. Relais & Châteaux Albergo Hotel heeft haar rooftop optimaal benut met een fotogeniek zwembad met smaragdgroene tegels, ingericht met gewatteerde waterbedden en beschutte dagbedden. Met slechts zeven verdiepingen wordt het ergens anders misschien als laagbouw beschouwd, maar dit zwembad biedt een indrukwekkend uitzicht over de buurt. Met een aangrenzende hangende tuin zijn de zomerdagen hier geweldig vertoeven.

07
EINDELOZE HORIZON
RELAIS & CHÂTEAUX PIKAIA LODGE, Galapagos Islands, Ecuador
Relais & Châteaux Pikaia Lodge ligt op de afgrond van een uitgedoofde vulkaan en heeft een unieke, verhoogde positie met uitzicht over het Galapagos National Park, waarachter de oceaan zich nog verder in de horizon uitstrekt. Vanuit het overloopzwembad voelt dit uitzicht nog weidser – de perfecte plek om na te denken over de talloze ervaringen die je op de eilanden hebt opgedaan, of om gewoon even bij het leven stil te staan.

08
ZWEMMERSDROOM
RELAIS & CHÂTEAUX HOTEL IL SAN CORRADO DI NOTO, Noto, Italië
Relais & Châteaux Il San Corrado di Noto heeft letterlijk een stapje extra gezet – hun zwembad met de toepasselijke naam One Hundred Blue is maar liefst 100 meter lang, zodat elke fitnessfanaat genoeg baantjes kan trekken. De inspiratie komt van de klassieke ontwerpen van de Grieken en Romeinen, die enorme zwembaden maakten voor de training van atleten. Na een paar baantjes nodigen de ligstoelen je uit voor een comfortabel moment van ontspanning.

09
EXCEPTIONELE SUITE
RELAIS & CHÂTEAUX AKELARRE – RESTAURANT & HOTEL, San Sebastián, Spanje
Relais & Châteaux Akelarre ligt op een jaloers mak – jende locatie op een heuvel met uitzicht over de Golf van Biskaje en is misschien wel het meest bekend om het restaurant met drie Michelin sterren. Dit zelfde niveau van service en oog voor detail is overgebracht op de 22 kamers en suites. De meest exclusieve is de Ocean Suite – hier vind je je persoonlijke binnen/b- uitenzwembad met het beste uitzicht van het hotel.

10
OLYMPISCHE AFMETINGEN
RELAIS & CHÂTEAUX MONTE-CARLO BEACH, Roquebrune-Cap-Martin, France
Relais & Châteaux Monte-Carlo Beach steekt uit in de Middellandse Zee en wordt aan drie kanten omringd door de oogverblindende azuurblauwe zee aan het privéstrand grenst. Om de show te stelen moet een zwembad dus uitzonderlijk zijn. Hier voldoet een olympisch zwembad, aan alle kanten bezaaid met ligstoelen en parasols, zeker aan de eisen, of je nu wilt zwemmen of ronddartelen. Je hoeft alleen nog maar je agenda leeg te maken en te genieten.

OVER RELAIS & CHÂTEAUX

OPGERICHT IN 1954, Relais & Châteaux is een vereniging van 580 unieke hotels en restaurants over de hele wereld, eigendom van en uitgebaat door zelfstandige ondernemers – meestal families – die gepassioneerd zijn door hun vak en zeer toegewijd aan het smeden van warme, duurzame relaties met hun gasten.
De leden van Relais & Châteaux beschermen en promoten de rijkdom en diversiteit van de culinaire en gastvrijheidstradities in de wereld, om ervoor te zorgen dat deze blijven bloeien. Ze zijn ook toegewijd aan het behoud van lokaal erfgoed en het milieu, zoals verwoord in de Visie van de vereniging die in november 2014 werd gepresenteerd aan UNESCO.
www.relaischateaux.com
@relaischateaux
#relaischateaux
#deliciousjourneys