Cheflix haalt investering op van € 2 miljoen

De Netflix van sterrenchefs, Cheflix, heeft een investering opgehaald van € 2 miljoen. Cheflix is sinds de start in januari 2021 een groot succes. Geholpen door de lockdown en avondklok abonneerden zich tienduizenden leden in korte tijd. Met het groeikapitaal wat nu is opgehaald kan Cheflix versneld zijn internationale groei ambities realiseren, om te beginnen in UK en Scandinavië. De nieuwe website met veel nieuwe masterclasses gaat in december 2021 online.

Groeikapitaal voor nieuwe producties, marketing en team

De kapitaalinjectie wordt o.a. gebruikt voor het produceren van nieuwe masterclasses met de grootste en bekendste internationale sterrenchefs ter wereld. Naast de samenwerking met grote chefs wordt ook fors geinvesteerd in de kwaliteit van de films. “Deze internationale masterclasses zijn in feite net kleine speelfilms. Uniek aan de films is dat wij de opnames maken bij de chefs thuis in hun eigen keuken of op prachtige locaties zoals een wijngaard”, vertelt Jeroen van den Brink, co-founder van Cheflix.

De  focus van Cheflix is food & drinks. Naast kooklessen van bekende chefs kunnen kijkers ook alles leren over wijnen, champagne, cocktails en brood bakken. In de toekomst kun je ook masterclasses verwachten van een perfecte “dinner speech”, etiquette en foodstyling.

Cheflix app

Met de lancering van de nieuwe internationale website zal Cheflix ook een app presenteren waarmee kookliefhebbers via smartphone, tablet en zelfs TV Cheflix eenvoudig kunnen streamen.

Er is veel geld geïnvesteerd in User Experience (UX) en Artificial Intelligence (AI) om content voor elk lid op maat te kunnen presenteren. “Kookliefhebbers die vegetarisch zijn, krijgen dan bijvoorbeeld geen recepten met vlees in hun tijdlijn te zien”, aldus Van den Brink.

Internationale Michelinsterren chefs

Cheflix startte met online kook masterclasses van de beste sterrenchefs in Nederland waaronder Jacob-Jan Boerma***, Ron Blaauw** en Hans van Wolde**. In de zomer van 2021 konden leden ook leren van masterclasses van topchefs uit België zoals Viki Geunes*** en Roger van Damme*.

Dankzij de kapitaalinjectie komen daar binnenkort grote en bekende internationale topchefs bij uit onder andere de top 10 beste chefs ter wereld. De investering zal verder worden gebruikt voor marketing en uitbreiding van het team.

Over Cheflix

Cheflix (opgericht in 2021 door Thomas van Burg en Jeroen van den Brink) is het nieuwste streaming platform voor iedereen die van koken en lekker eten houdt. De beste Michelinsterren chefs, zoals Jacob-Jan Boerma, Ron Blaauw en Hans van Wolde, leren je stap-voor-stap hoe je snel en simpel geweldige gerechten op tafel kan zetten.

Met Cheflix krijg je toegang tot prachtige online masterclasses van wereldniveau, die je kunt bekijken waar én wanneer je wilt. Elke masterclass bestaat uit ongeveer 15 videolessen, van elk gemiddeld 10 minuten. Op deze manier kan iedereen op z’n eigen manier in z’n eigen tempo leren.  Bij elke masterclass kun je een werkboek met alle recepten downloaden zodat je aantekeningen kan maken en handige boodschappenlijstjes direct bij de hand hebt.

www.cheflix.com 

Succes gegarandeerd.

Volg CHEFLIX op alle social media kanalen: @cheflixonline